CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

31.12.2004 - Konec kolen a nožiček v Čechách.

Silou mocí se každoročně bráním zúčastnit se celonárodní silvestrovské veselice. Je to zcela nelogický svátek žranic a chlastu. A také údajně veselé zábavy. Je to tedy svátek na jedné straně trvale poškozující naši linii a játra i ledviny, na druhé straně, pokud se dokážete smát veselým vtipům a historkám svých společníků nebo alespoň těm plynoucím z televize či rozhlasu, je nezvratně vědecky zjištěno, že smích sám o sobě jako fyziologický projev je nesmírně užitečný a léčivý. Potvrzují to i různé polonáboženské mezinárodní sekty, jejichž členové se pravidelně uvádějí do stavu bezbřehého smíchu až chechotu. Smích je totiž možné vyvolat i bez nějaké zvláštní příčiny a dosáhnout stavu, kdy se smáči (?) smějí nevázaně jeden druhému jako idioti. Smích je tak zcela jasně nakažlivý a užitečný pro naše nejen duševní zdraví. Za negativní bych ale označil případy, kdy se lidé smějí cizímu neštěstí. Přiznám se, že když někdy zahlédnu v pořadech typu Natočto, jak někdo upadl do rozkroku na klandr nebo spadl z žebříku, pak mě spíše zatrne. Nejvíce se takovým pádům smějí ženy, nechápajíce, co je to za bolest a pak všichni ti, co ještě nikdy z žádného žebříku nespadli.
Venku se již ozývá nepřetržitá střelba, která se stává v poslední době pravidelnou součástí veselých oslav nejen na Silvestra. Dnešní večer a noc je tedy ideální dobou pro páchání vražd, vyrovnávání si účtů mezi podnikateli a jinými jim podobnými zločinci, rovněž je vhodné páchat teroristické činy, protože nemá smysl volat ke každé střelbě policii. Ostatně to neděláme ani v jiné dny, nějak nám to v poslední době nepřijde, ani když se ozve dávka ze samopalu. Muslimové - rebelové by se u nás v tyto dny cítili jako doma, také vše oslavují střelbou. Pravděpodobně v této věci se s nimi zcela shodneme a to ostatní se už nějak upraví. Proč neslavit na svatbě střelbou do vzduchu? Jen si musíte dát pozor, aby nad vámi neletělo nějaké americké vojenské letadlo.
A hrome, ještě jsem nevysvětli ten záhadný nadpis: inu, při pokusu obnovit zapomenutý silvestrovský rituál vaření staročeského sulce jsem dopadl přímo na ústa. Nikde v širokém okolí našeho sídliště se mi nepodařilo sehnat vepřová kolínka, ani nožičky, o prasečí hlavě nemluvě. Masný průmysl zřejmě tyto části prasat zpracovává na tlačenku, ale i buřty a salámy a nehodlá nám je již dále poskytovat v přírodním tvaru. Přitom právě sulc neboli česky huspenina je nesmírně léčivý na klouby, vazy a jiné šlachy v těle. Prý si mám koupit želatinu a do toho nasekat ovar z ramínka, když mě jejich tlačenka nechutná! Prostě úpadek staročeské kultury nezadržitelně postupuje a za pár let se bude maso prodávat asi jen v prášku.
Právě vyletěly první rakety, i když je teprve 17 hodin. Můžeme za to děkovat Číňanům a Marco Polovi, který k nám zábavnou pyrotechniku první do Evropy dopravil. Takže i naši Číňané se u nás již mohou cítit jako doma a to je ten kýžený a politiky vzývaný evropský kotel národů. Vzhůru do Nového roku, doufejme jen, že se nám ten kotel nepropálí. Buďte dobří, občané.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.