CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

16.2.2005 - Perličky nasbírané na síti bez komentáře.

Víte například o tom, že "když se do strany přijme moc nových členů, tak je z toho převrat"? Ano. O této nebývalé poučce jsem byl poučen oblastní manažerkou (jméno vynechám, byla to bolestivá zkušenost, budu jí označovat jako OM). Vysvětlila mi, že strana členy nepotřebuje - potřebuje totiž jenom příznivce aby jí volili. To se mi líbilo. Chtěl jsem se jí zeptat, jestli třeba nemá placku "Jsem příznivce ...", kterou bych nosil místo odznáčku. Ale raději jsem se neptal. Napsal Medvídek Pú v článku Jak se nestat členem strany a později upřesnil, že se jednalo o manažerku ODS.
V loňském roce 2004 přibylo do registrovaných případů BSA v ČR 127 nových kauz, z nichž 75 se týkalo nelegálního užívání softwaru ve firmách. 52 případů se týká prodejců pirátských kopií počítačových programů. V 66-ti případech byl vynesen rozsudek či trestní příkaz. Škoda způsobená poškozeným softwarovým výrobcům přerostla 17 milionů korun. Tuto informaci poskytlo české zastoupení všem dobře známé firmy Micrososoft.
Kozácké koně jsme už v Praze měli a ti stateční Turkové musí dostat šanci, aby sem také jednou dorazili. Byli to právě komunisté a Sovětský svaz, který jim bránil v jejich historickému cíli, stěhovat se co nejdál na západ do zemí pro život příhodnějších, než je Turecko. Kdyby nebyla žádná železná opona, měli bychom dnes v Česku nejméně takový jeden milion turecké menšiny a bylo vymalováno. Takže se to bude konat se zpožděním, ale uvědomte si, že oni už v té EU jsou. Stačí pohlédnout směrem do Němec a spatříte je. Napsal do jedné diskuze známý xenofob Jan Bílek.
"Zeptejte se Indiána, co způsobuje, že vaše hodinky jdou," navrhuje předmět k úvaze baron Holbach, odpoví vám: Duch. A zeptejte se theologa, co způsobuje, že se pohybuje Vesmír. Odpoví vám: Duch. Biolog i filozof T. H. Huxley mínil svého času: "…počátkem skutečné morálky je přestat si namlouvat, že věříme čemusi, čemu vůbec nikdo nevěří." A laskavý, k prostým věřícím mírný deista Voltaire konstatuje: "Náboženství vzniklo, když hlupák potkal podvodníka." Je k přečtení v článku Filipa Sklenáře na www.blisty.cz.
Ekumenická rada církví (ERC) chce navrhnout kompromisní řešení vztahu státu a církví, a to roční rentu ve výši zhruba jedné miliardy korun po dobu padesáti let. Církve by se naopak vzdaly nároku na nevrácený majetek i současného finančního zabezpečení platů duchovních ze státního rozpočtu. Po padesáti letech by církevní subjekty už musely být připraveny na samofinancování. Vedle toho by existovala běžná spoluúčast státu na financování sociálních a zdravotnických aktivit i příspěvky na památky. Zpráva je z denního tisku.
Oto Mušálek z Ludgeřovic na Opavsku a Josef Zbořil z Ostravy vymysleli skládací PET lahve. Pokud by se lahve připomínající harmoniku ujaly, znamenalo by to úsporu milionů korun a vyřešení letitého ekologického problému. Vynálezci si už varhánkovité nízké lahve s etiketou obtočenou kolem hrdla nechali patentovat. Podle nich po vypití obsahu lahev bez problémů stlačí i dítě, strčí do kapsy a poté nafouknutím vrátí do původního tvaru. Další podrobnosti najdete na http://www.ndcpet.com.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.