CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

24.2.- Nejmocnější muži světa (?) se setkávají v Bratislavě.

Když jsem 27.ledna napsal v článku Já, americký prezident slovy amerického prezidenta, "Setkáme se v tom podivném městě na Dunaji, které se nedávno stalo hlavním městem malého středoevropského státu, jehož jméno se každému plete se Slovinskem," netušil jsem, jak prorocká slova to byla. Mezi více než tisícovkou zahraničních novinářů, kteří se tohoto mezinárodního cirkusového představení dnes účastní, se našlo několik, kteří mylně informovali o tom, že se schůzka uskutečňuje ve Slovinsku a našli se dokonce takoví ignoranti, kteří svým čtenářům či diváků nebo posluchačům tvrdili, že jsou právě v Rusku. Nelze se tomu ale divit, novináři se tak často stěhují, že nevědí, kde jim hlava stojí. Vždyť i americká CIA v roce 1998 na svých stránkách o České republice tvrdila, že je naším prezidentem Mečiar. Posílal jsem jim tenkrát mail a asi za tři měsíce to spravili. Takže jsem se stal tajným spolupracovníkem CIA, což zde veřejně přiznávám. Dnes je tam ale všechno v pořádku stejně tak, jako na stránkách o Slovensku. Dali jsme to společně s mými americkými přáteli do pořádku, poslední aktualizace proběhla 10.února, tj. před čtrnácti dny.
Zdali se v Bratislavě skutečně setkali Putin s Bushem není jisté (viz můj článek), protože ačkoliv byl včera Bush v Německu na setkání se kancléřem, jeho letadlo Air Force One bylo již mezitím na pražském ruzyňském letišti. Kdo tedy jednal v Německu a kdo byl na palubě jeho letadla? Možná, že si s kancléřem potřásal ruku Bushův dvojník.
V každém případě si Slováci od Bushovy návštěvy slibují mnohé, například i postupnou realizaci "cestovní mapy" vedoucí ke zrušení víz pro slovenské občany do USA. Hlavním opatřením vedoucím k minimalizaci Slováků pracujících v USA načerno bude sledování každého občana, který vycestoval do USA na turistické nebo pracovní vizum, zda se vrátil včas zpět do své rodné vlasti. To bude vyžadovat spolupráci mezi administrativou obou států, což by při dnešním pokroku v identifikaci obyvatel neměl být žádný problém. Velký bratr už dnes sleduje kde co a tohle je pro počítačové systémy ten nejmenší problém. Chceme-li pro naše občany zařídit něco podobného, bude nutné zavést stejný systém sledování pohybu občanů. Slováci to odzkoušejí a my to můžeme jen převzít.
Co očekává Slovensko od návštěvy Putina, je celkem jednoduché: potvrzení faktu, že Slovensko bude vykonávat funkci hospodářského mostu směrem na východ. Nezapomínejte, že ze slovenského území ještě stále vedou širokorozchodné koleje až do Vladivostoku. A to bude například pro vyrobené statisíce automobilů ze Slovenska i od českého Kolína ta nejlepší cesta na ruský trh.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.