CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

1.4.2005 - Velké vítězství Komunistické strany Čech a Moravy!

Včera, v den patnáctého výročí vzniku KSČM, se konečně naši komunisté dočkali. Při tajném jednání mezi soudruhy Grenebíčkem a Grossem došlo k dohodě. Dnes komunisté při hlasování o nedůvěře vyvolaném zlotřilou ODS podpoří vládu Stanislava Grosse a vytvoří s ČSSD virtuální vládní koalici. Budou hlasovat buď proti návrhu nebo odejdou při hlasování z jednací síně. Na včerejším jednání bylo rozhodnuto o podpisu opoziční smlouvy, která zabezpečí KSČM kontrolu nad klíčovými ministerstvy včetně jmenování těch ministrů z řad ČSSD, kteří mají důvěru KSČM. Jedná se o ministerstvo vnitra, zahraničí a místního hospodářství.
Soudruh Grebeníček před tajném jednání s ČSSD pronesl na mimořádné schůzi výkonného výboru KSČM několik zásadních myšlenek:
Je příznačné, že před 15 lety jsme se přihlásili ke koncepci radikální levice, k odkazu českého dělnického hnutí, k zápasům našich předchůdců za pokrok, k tradicím boje proti fašismu a za národní osvobození.
...
Skuteční komunisté v ČR našli v sobě odvahu jít proti proudu. Nastoupili cestu k novému typu politické formace, který by na úroveň dnešní doby pozdvihl původní ideály našeho hnutí.
...
Díky přitažlivosti myšlenek, smělosti srdce a velké odvaze našich členů se stalo něco neuvěřitelného: v ČR jako v jediné středoevropské zemi působí silná, kultivovaná a stále vlivnější komunistická strana. Zachovali jsme KSČM pro budoucnost především tím, že jsme ji výrazně změnili. Nikoli však z prospěchářských či konjunkturálních důvodů, ale zejména na základě skutečného poznání historického vývoje, potřeb současnosti i budoucnosti.
...
Vážím si všech, kteří obstáli v dobách, kdy se lámaly charaktery, v dobách, kdy osobní statečnost se stala samozřejmým odrazem věrnosti myšlenkám, z nichž vycházelo a vychází naše hnutí. S pocity opravdové hrdosti konstatuji, že jsme společně odvedli veliký kus práce. Poděkování si zaslouží členové KSČM, každý z jejích funkcionářů, zastupitelů, poslanců a senátorů. Obracím se s poděkováním i k našim sympatizantům. Obracím se ke všem, kterým jde o lepší budoucnost České republiky.

Naše politická scéna se tak konečně dočkala stabilizace a ODS se svým modrým programem zmizí pomalu v propadlišti dějin. Česká republika se tak po vzoru předních států Evropské unie stane skutečným socialistickým státem s opravdovou vládou lidu. Po celém území republiky vznikají spontánně náborové kanceláře KSČM, ve kterých uvědomělí občané masově vstupují do strany. Vedoucí představitelé ČSSD a KSČM připravují vytvoření nové Národní fronty, která bude baštou voličů naší nové budoucnosti.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.