CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

15.4.2004 - Tak nám zabili koalici.

Stanislav Gross se jako předseda ČSSD ukázal být jen obyčejnou loutkou, kterou ovládají členové předsednictva strany. Ačkoliv po dlouhém jednání uzavřel s předsedy KDU-ČSL a US-DEU dohodu o tom, co bude potom, ukázalo se, že je zcela nesvéprávný takové dohody uzavírat. Předseda lidovců Miroslav Kalousek řekl novinářům, že noční dohoda byla pouze hrou ČSSD, která má vytvořit sociálním demokratům alibi pro variantu, že ČSSD vytvoří menšinovou vládu, která bude vládnout s tichou podporou komunistů.
Není to tak dávno, co senátoři Martin Mejstřík (za Cestu změny) a Jaromír Štětina (za Stranu zelených) podali na komunisty trestní oznámení kvůli šíření třídní zášti. Opírají se o články v časopisu mladých komunistů Mladá pravda, které podle nich obsahují výzvy ke svržení demokracie. I když oznámení podali na neznámé pachatele, obviňují podle slov Štětiny Komunistický svaz mládeže a KSČM, "že tuto činnost podporují". Připojit se k jejich petici Zrušme komunisty můžete zde.
O tom, že zejména Komunistický svaz mládeže zcela nevybíravě propaguje revoluční svržení kapitalistického řádu, svědčí Politický program KSM. Jen krátká citace z jeho závěru přesvědčí, jak ostře nabrousili mladí komunisté vedeni rodnou KSČM pero:
"Světový kapitalistický řád je zřízen na soukromém vlastnictví výrobních prostředků, které dovoluje malé skupině lidí vykořisťovat bohatství celého světa jen pro sebe. Produkce tak slouží pouze vládnoucí elitě, nikoli však potřebám většiny lidí... KSM si je vědom toho, že kapitalismus nemůže být jednoduše reformován. KSM proto bojuje za revoluční svržení kapitalistického řádu masami pracujících. Proti systému kapitalistickému staví KSM alternativu systému socialistického. Takový systém již nebude spočívat na produkci pro zisk, ale pro potřeby lidí. To otevře cestu ke skutečnému osvobození lidstva. KSM si je jist, že cesta k socialistické revoluci nebude krátká, jednoduchá, ani bezbolestná. Přesto je přesvědčen o její nutnosti. Před námi jsou totiž pouze dvě alternativy: SOCIALISMUS, NEBO BARBARSTVÍ!"
Musíme jen doufat, že se prezident Klaus nezachová podobně jako prezident Beneš v roce 1948, který přijal tenkrát demisi demokratických ministrů a otevřel tak cestu k moci pro KSČ. Další řešení politické krize je totiž v jeho rukou. Měl by se pokusit vyvolat předčasné volby. Jak to udělá, asi v tomto okamžiku neví ani on. Bude to totiž kličkovaná mezi paragrafy naší ústavy. Mimochodem, víte který "právník" naši novou ústavu dával dohromady? Nebudete tomu věřit, ale byl to onen známý muž s lulkou Kalvoda, který se oháněl zcela neoprávněně titulem JuDr. Ještě máte pocit, že žijete někde jinde než v Kocourkově?

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.