CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

25.4.2005 - Staronová levicově orientovaná koalice opět na trůnu.

Prezident již přijal demisi celé Grossovy vlády a vzápětí bude možná ještě dnes jmenovat vládu "novou" opět koaliční. Kalousek sice svou hru proti Grossovi vyhrál, ale ve skutečnosti prohrál: přišel o svoji významnou funkci předsedy parlamentního rozpočtového výboru, kolem krku se mu utahuje smyčka o poněkud zvláštním způsobu nabytí vlastního bytu. Jedinou jeho výhrou je fakt, že se po nastávajích volbách nebude ODS pravděpodobně bránit vytvoření koalice s lidovci. Otázkou zůstává, zda to bude na hlasy pro ČSSD a KSČM stačit.
Budoucí premiér a místopředseda ČSSD Jiří Paroubek chce s šéfem ČSSD Grossem vytvořit tandem. Paroubek novinářům řekl: "Vláda nemůže být řízena z Lidového domu a nebude řízena z Lidového domu, protože je to koaliční vláda. Myslím, že panu Grossovi a mně je to jasné. Je potřeba říci, že ve vedení soc. dem. je v současné době tandem. Já jsem ve vedení vlády, pan Gross je ve vedení ČSSD." Paroubek doplnil, že s Grossem bude v pravidelném styku, stejně jako s šéfy ostatních koaličních stran. Takže přítel Gross (Paroubek údajně Grosse pro stranu objevil !) bude defakto řídit vládu dál a v politice se nic nezmění. Paroubek se netají svoji touhou po vládní koalici ČSSD s KSČM a je zcela otevřený: "Dělat z komunistů neustále strašáka je stupidita," tvrdí. Podle Paroubka už nejsou časy Sovětského svazu nebo Kominterny a komunisté si nemohou přát být neustále v izolaci. "V našem zájmu je, aby i tato strana byla integrována do demokratického politického systému země," prohlásil doslova Paroubek. Spolupráci s komunisty na vládní úrovni přitom odmítli delegáti březnového sjezdu ČSSD, kde byl Paroubek zvolen místopředsedou strany. Soudruh přítel Paroubek, bezvědomý spolupracovník StB, nerespektuje názory většiny delegátů vlastní strany a povede s drzým čelem ČSSD do náruče KSČM. Obě strany tak získají díky debilitě voličstva většinu v parlamentu a cesta k socializmu nás nemine. Bude to zajisté ona zhovadilá varianta socializmu s lidskou tváří. Zastánců této politické linie vzniklé v řadách KSČ v roce 1968 je dostatek.
Jak to vidí komunisté? "Pro KSČM je socialismus od vzniku strany v roce 1990 strategický cíl, který vychází z tradic marxistického myšlení. Žádné dogmatizované učení, končícího na různé koncovky - ismus, ale tradice marxistického myšlení. Chceme spojovat historickou zkušenost oněch 200 let socialismu (!) včetně pochopení selhání režimu před rokem 1989 s analýzou nových trendů a formulovat představu o typu socialistické společnosti, která by byla schopná soutěžit s globálním kapitalismem. Jde nám o nový typ, o nové pojetí socialismu. Někdy hovoříme o moderním socialismu", prohlásil soudruh Dolejš na včera skončeném soudružském srazu "Za bezpečnou a socialistickou Evropu", kterou pro 39 komunistických a levicových stran z celého světa včetně Severní Koreje, Číny a Kuby uspořádala KSČM a GUE/NGL v Praze. Evropská levice v Evropském Parlamentu je sdružená ve frakci GUE-NGL (Spojená evropské levice-severská zelená levice). Členem této frakce v EP je například exkosmonaut Remek (KSČM) se svými dvěma asistenty, agenty StB. Více o GUE-NGL zde a také zde.).
Podle evropských levicových a komunistických stran je prý jen otázkou času, kdy socializmus postupně zvítězí ve všech rozhodujících zemích EU a posléze i v Unii jako takové. Pak zavlají v Bruselu rudé vlajky a hymnou EU se stane Internacionála. Soudruh Lenin by z nich měl radost.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.