CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

11.5.2005 - Kozy, ústava EU, komunisti a lesbičky.

Kozy a EU: Martin Severa, tiskový mluvčí ministerstva zemědělství, se proslavil výrokem "Chovatelka si na své kozy musí zavěsit značky podle předpisů Evropské komise," když odpovídal na stížnost majitelky české kozí farmy, která si stěžovala na nešetrné a bolestivé značkování koz prováděné přesně podle nařízení EU. Chovatelka koz posílá teď procvakané a roztrhané uši poražených koz na různé instituce. Doufám, že také jedno ucho pošle do Bruselu.

Čtěte ústavu EU, tam to všechno je: Profesor ekonomie E. Chouard publikoval článek, ve kterém kritizuje nedemokratičnost UEU. Pan Chouard vystudoval právnickou fakultu a pracuje jako profesor na ekonomickém gymnáziu v Marseille a vyučoval také právo občanské, konstituční a komerční, nyní učí informatiku.
"Uvědomte si, že riskujete opravdu hodně. Nejen vy, ve hře je i osud vašich dětí a jejich dětí. Riskujete to, že se ocitnete v situaci, kdy změna již nebude možná. Bude na ni pozdě. To, co máme podepsat musíme samozřejmě číst a plně pochopit, nebo to odmítnout", říká ve svém článku. První část českého překladu pana Mařáka najdete zde, druhou část zde.

Družba s Honneckerovými pohrobky: Ve dnech 17.-20. 5. 2005 navštíví Českou republiku Gabriele Zimmer a Helmut Markov - poslanci Evropského parlamentu, kteří jsou jako členové německé delegace PDS (Partei des Demokratischen Sozialismus) začleněni v politické frakci GUE/NGL (Skupina konfederace Evropské sjednocené levice a Severské zelené levice). Tito poslanci přijedou do ČR i se svými spolupracovníky na pozvání poslance Evropského parlamentu Jiřího Maštálky (KSČM - GUE/NGL). Během návštěvy se, kromě jiného, seznámí s problematikou nezaměstnanosti v Moravskoslezském kraji, sejdou se se zástupci poslaneckého klubu KSČM v PS PČR a budou diskutovat se členy a sympatizanty KSČM. Delegace navštíví Prahu, Plzeň, Ostravu, Nový Jičín, Havířov a Kopřivnici.
Jen tak dál soudruzi, internacionální výměna zkušeností z politické práce byla vždy velkou zbraní budovatelů komunizmu.

Jen pro lesbičky: Kulturní festival lesbických, bisexuálních a transsexuálních žen nazvaný eLnadruhou uspořádá stejnojmenné občanské sdružení od 20. do 22. května ve středisku Domovina v Praze. Přehlídka navazuje na dřívější festivaly lesbické kultury Apriles a Aprilfest. "Hlavním cílem festivalu je vytvořit prostor pro vzájemnou interakci lesbických, bisexuálních a transsexuálních žen na společenské i tvůrčí rovině a pokusit se zachytit odrazy nejrůznějších podob současné lesbické komunity, její tvorbu, přání i problémy," uvedla lesbická mluvčí festivalu Štecherová.
Pro lesbické čtenářky mých novin uvádím některé zajímavé pořady festivalu: hudba a tanec západní Afriky, Bubenická dílna Čwacht a Evangelíny - kurz bubnování na plechové barely japonským stylem taiko, Zrcadlení společnosti v lesbických románech (literární přednáška), Jak se žije lesbám v Kostarice, Úvod do esoteriky pro všechny, kdo se chtějí vydat ve stopách Kirké, Vivien a Bábi Zlopočasné, Diskuse o návrhu zákona o registrovaném partnerství, Fotbalový zápas Česko–Slovensko, Setkání pod duhovou vlajkou vyvěšenou naproti stadionu Sparty - fotbal, čajovna, žonglování, bubny s sebou! (děti a psi vítáni). Muži zřejmě nikoliv... Další podrobnosti na www.elnadruhou.cz
Škoda, tak zajímavý program a já se nemohu zúčastnit, i když se jinak na lesbičky v akci rád podívám.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.