CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

20.5.2005 - Komunisté a socialisté obnovují staré známosti v Číně, Vietnamu a Koreji.

Na pozvání vládnoucích komunistických stran Číny, Vietnamu a Severní Koreje tam ve středu odcestoval předseda KSČM Miroslav Grebeníček a místopředseda Václav Exner. Zdrží se asi tři dni. Hlavním obsahem jejich jednání s čínskými zástupci bude hlavně politická situace a zahraniční politika, ale i hospodářská spolupráce.
Takové jednání opoziční partaje si můžeme docela klidně vykládat jako přípravu na převzetí moci s pomocí mocného zahraničního spojence. Česká republika je oblíbeným evropským centrem Číňanů a Vietnamců. Pan Sun Čchiang, absolvent čínské univerzity a šéf pracovní skupiny Číňanů na Moravě v roce 2000 prohlásil, že musí splnit úkol, kterým je pověřila čínská vláda. Ta investovala do jeho skupiny peníze, aby zjistil, jaké jsou u nás podmínky pro další přesun Číňanů na naše území. Jako jeden z úkolů je právě ověření možnosti pěstovat u nás rýži. Zapadá to do čínského pravidla, že tam, kde se daří rýži, daří se i Číňanovi. Pan Sun Čchiang tehdy reportérovi MFDnes doslova prohlásil: "Jsme vlastne takoví průzkumníci. Když se nám bude dařit, přijdou brzy i další skupiny. Čínské vládě posíláme pravidelné zprávy. Buď napíšeme dopis, nebo zavoláme. Elektronická pošta? Ne, tu opravdu nepoužíváme." (?)
Takže se už před pěti lety jednalo o agenty čínské vlády, kteří u nás prováděli průzkum, s cílem připravit invazi Číňanů na naše území. Pokud to bude fungovat jako na příklad v USA, úlohu regionálních center pro organizování přistěhovalectví budou hrát právě ony čínské restaurace. Dalším kontaktním místem jsou v současné době se rozmáhající kamenné obchody vietnamských pašeráků textilního zboží. Když Číňané v roce 2000 zjistili, že se u nás rýže pěstovat nedá, zaměřili svoji expanzi na evropský trh na prodej laciného nekvalitního textilního zboží. Poté, co EU otevřela pro textil hranice, zvedl se proti tomu silný odpor evropských výrobců a prodejců textilu. Jak to dopadne, není jasné, protože jsou tu ve hře zájmy zejména vývozců strojírenských výrobků, kteří by rádi na oplátku ovládli čínský trh. Vyhraje ten, který dokáže podplatit ty správné státní a evropské politiky a úředníky. Předvídám, že prohrají evropští textiláci.
Kuriózní na české politické turistice je fakt, že shodou neuvěřitelných náhod odletí do Severní Koreje právě dnes také předseda sněmovny Lubomír Zaorálek se skupinou poslanců. Stane se tak v historii samostatné České republiky jejím nejvyšším činitelem, který kdy komunistickou Severní Koreu navštívil. Nepochybně půjde diplomatickou cestičkou, kterou mu těsně před jeho cestou prošlápli komunističtí předáci. Spolupráce KSČM a ČSSD se tedy rozjíždí i v zahraniční politice. Co na to lidovecký ministr zahraničí Svoboda, není známo.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.