CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

6.6.- Krátce: Peníze občanů, Italská lira a EU, Špidla strašák, Doprava?

Peníze občanů je třeba utratit.
ČSSD nehodlá přerušit přípravy a rozjezd reklamní akce na podporu přijetí ústavy EU, kterou již objednala u řady spřátelených agentur a firem. Celkem hodlá tak pod řízením Grosse utratit až 200 milionů korun. Je to prosté: přece nemůže náš bývalý strojvůdce, pardon, státovůdce nechat své přátele a kamarády bez peněz, které jim slíbil jako premiér. A že jsou lidovci proti? Inu, původně měli tyto nemalé peníze daňových poplatníků utratit právě oni prostřednictvím věčně usměvavého ministra zahraničí. Politici jsou prostě chudáci. Smrdí totiž korunou na sto honů. Zkuste si zvláště v tomto letním počasí nacpat kapsy bankovkami a pak si trochu zasportujte. Uvidíte, jaký smrad se z vás bude linout.

Italové chtějí zpátky liru?
Italský ministr práce Roberto Maroni v pátek navrhl, aby se země po třech a půl letech vrátila k liře. Itálie je totiž v hospodářské recesi (kdy nebyla?) a ráda by například devalvovala měnu, což po přijetí eura není možné. Německo je silně proti, protože to by byla další díra do eurolodi. Takovou zradu od svého vždy ke všemu ochotného souputníka opravdu Němci nečekali. Šéfekonom Evropské centrální banky Otmar Issing prohlásil, že rušit euro je "politická sebevražda". Ano, byla by to sebevražda především pro bruselskou administrativu.

Špidla straší Švýcary.Špidla straší Švýcary.
Jako strašák v propagandě proti zrušení hranic mezi Švýcarskem a EU posloužil eurokomisař Špidla. "Evropský komisař Vladimír Špidla se těší, že brzy bude moci ovlivňovat švýcarské zákony," je vytištěno na bilboardech, které se objevily po celém Švýcarsku. Švýcaři mají hlasovat v referendu o vstupu do schengenského systému, který ruší hranice a překážky pro cestování uvnitř EU. Ačkoliv není Švýcarsko členem EU, může však ke smlouvě přistoupit. Dříve tak například učinilo Norsko.
My se ale obávat nemusíme, protože nám Špidla se stejně tupým výrazem měnil zákony ve jménu socializmu už dávno před našim vstupem do evropské unie.

Nákladní doprava blokuje dopravu.
Cisterna s přívěsem přepravující benzín a naftu havarovala v sobotu na kruhovém objezdu u Poděbrad. Začal z ní vytékat benzin a likvidace nehody si vyžádala nejéně 17 hodin (!). Řidič skončil s lehkými zraněními v nemocnici. Z vlastní blbosti nevybral zatáčku a skončil v poli. Komunikace byla v obou směrech uzavřena.
Katastrofa jména silniční nákladní doprava dále pokračuje pod heslem "Ke každému vagonu nákladu nejméně jeden mašinfíra". A ten mašinfíra je často mlád a bez praxe, rozdivočelý a stresovaný a neomezuje jej nic podobného, jako jsou železniční koleje.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.