CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

5.7.2005 - Slované, spojte se proti imperiálním plánům USA!

Bez komentáře:
V hlavním městě Běloruska se konal ve dnech 1.-3.7.2005 Devátý Všeslovanský sjezd, na kterém se sjelo 200 delegátů a hostů z Bulharska, Běloruska, Ruska, Česka, Slovenska, Ukrajiny, Srbska a Černé Hory, Makedonie, Polska, Bosny a Hercegoviny, Slovinska, Chorvatska a také představitelé slovanských menšin (diaspor) z bývalých zemí Sovětského svazu, Německa (Lužičtí Srbové) a Kanady. Sjezd pozdravil při jeho zahájení v zastoupení hlavy státu Alexandra Lukašenka vicepremiér vlády Republiky Bělorusko Vladimir Dražin.
Za české a moravské Slovany dorazil i Václav Exner, člen českého parlamentu a místopředseda ÚV KSČM. Celou patnáctičlennou delegaci Slovanského výboru ČR na sjezdu vede jeho předseda, Doc. RNDr. Jan Minář, DrSc., který je zároveň i předsedou Mezinárodního slovanského výboru (MSV).
Předseda MSV se ve svém projevu dotkl bolavého místa, když zrekapituloval, jak po rozbití SSSR, ČSSR a Jugoslávie a po sjednocení Německa došlo k porušení rovnováhy a USA se zjevně snaží dokonat své zlotřilé plány na světovládu. V důsledku hospodářského zbídačení se slovanské národy mají stát podle Mináře ovládanými vazaly, levnou pracovní silou, slovanské státy pak odbytištěm přebytků a odpadků honosně nazývané euroatlantické civilizace. Varoval, že podle zásady 'rozděl a panuj' jsou slovanské národy stavěny proti sobě v zájmu globálního imperialismu - novodobého otrokářství. Zbrojení se po skončení studené války nesnižuje, nýbrž ještě zvyšuje, a studená válka dále pokračuje horkým mírem. Proti komu zbrojí USA, NATO a EU? Proti státům, které se ještě nepodvolily jejich područí. Pod záminkou boje proti terorismu, v zájmu amerických zbrojařů a naftařů jsou připravovány války, ve kterých jejich žoldáci vraždí a monopoly loupí. Slovanské Rusko je obkličováno, sousední státy jsou zatahovány do NATO, v některých se usadily americké vojenské základny.
Minář také poukázal na plán USA a CIA na rozdělení Ruska na několik nezávislých států. Demaskoval také nejhnusnější obraz, který je cynických výsměchem: v pobaltských republikách bývalého SSSR jsou oslavováni esesáci a pronásledováni hrdinové Velké vlastenecké války. Plán vstupu Ukrajiny do NATO nelze považovat za příspěvek míru, prohlásil předseda MSV a zároveň varoval: Ovládnutí slovanského světa by bylo osudově rozhodující pro ovládnutí celé planety globalizátory. Proto jsou Rusko a Bělorusko obkličovány a hospodářsky izolovány, proto jsou slovanské země zákeřně stavěny proti nim. Jan Minář pak nepřátelům Slovanů rezolutně vzkázal: Nejsme otroci a pro nikoho jimi nikdy nebudeme! Rozhodně odmítl i tvrzení západní propagandy, křivě obviňující běloruského prezidenta Lukašenka z diktátorství, jemuž je tento cejch vypalován jenom proto, že se vzepřel globalizátorům a Bělorusko nevyprodává marnotratně své národní bohatství cizáckému kapitálu.
[S použitím pramenu www.halonoviny.cz, listu vydávaném KSČM].
Další odkazy:
Slovanský výbor ČR, sídlo bývalá knihovna ÚV KSČ.
Zpráva o problematice extremismu na území České republiky v roce 2000, MVČR

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.