CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

6.7.2005-Stoneová v K.V., ČS ruší poplatky, Špidlovy krémy a Paroubek u Havla.

Stoneová konečně na vlastní oči.
Hollywoodská hvězda Sharon Stoneová převzala na MFF v Karlových Varech z rukou Jiřího Bartošky Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světovému filmu. Je nyní po Robertu Redfordovi a Jiřím Krejčíkovi třetí takto vyznamenanou osobností. Příjezd Stoneové doprovázelo přísné utajení, při předávání ceny byla mimořádná bezpečnostní opatření. Jaké měla hvězda kalhotky se nepodařilo zjistit. Byla ale velice vstřícná, se všemi se objímala a tančila, šířila kolem sebe auru lásky a míru. Exprezident Havel byl jejími půvaby zcela viditelně omámen. Co tomu říkala jeho manželka, není známo.

Připojí se i další bankovní domy?
Česká spořitelna zruší od 1. srpna devět poplatků. Patří mezi ně poplatek za rušení sporožira a běžného účtu, za deaktivaci vkladní knížky a účtu vedeného ve službě Servis 24, za ověření zůstatku na účtu v případě neoprávněné reklamace a některé drobné administrativní poplatky. Rozhodnutí přišlo krátce poté, co se rozpoutala o poplatcích debata mezi bankéři a politiky a počínání bank začal vyšetřovat antimonopolní úřad. "Těchto devět poplatků rušíme, protože klienti je pokládají za nesprávné a protože se poplatky za rušení účtu staly faktorem, který poškozuje bankovní reputaci," řekl Martin Škopek, člen představenstva a náměstek generálního ředitele České spořitelny. Zvláštní na tom je, že doteď toto okrádání klientů reputaci spořitelny nepoškozovalo. Česká spořitelna vytvořila loni zisk ve výši 8,65 miliard korun a věnovala ubohých 30 milionů na charitu.

Špidla pečuje o zdraví zaměstnanců firem.
Právě dokončil směrnici, podle které budou muset všichni zaměstnavatelé kromě jiných pracovních pomůcek hradit i opalovací krémy všem zaměstnancům, kteří pracují venku. Kromě opalujících se pracovníků na této směrnici nejvíce vydělají výrobci a prodejci ochranných krémů a emulzí. Krémy budou nepochybně zdarma i pro ty eurokomisaře a europoslance či euroúředníky, kteří se budou pohybovat častěji mimo své kanceláře, například mezi pracujícím lidem.

Paroubek na audienci u Havla
Premiér Paroubek navštívil exprezidenta Václava Havla, aby s ním konzultoval současnou politickou situaci. Oba dva se shodli ve svých názorech na budoucnost evropské ústavy a o dalším směřování unie. Podali na závěr ruce stejně srdečně, jako si potřásal ruku Havel s Adamcem při převzetí moci v roce 1989. Paroubek se touto cestou snaží úspěšně získat další body pro ČSSD do příštích voleb.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.