CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

19.7.2005 - Multikulturalismus jako slepá cesta.

K útokům radikálních islamistických teroristů na cíle v západních zemích pomáhá podle Klause přílišná otevřenost Západu vůči imigraci lidí z jiného kulturního prostředí. "Je to v každém případě vhodná půda k tomu, aby se tyto věci staly," uvedl prezident v rozhovoru pro sobotní Mladou frontu Dnes.
Paroubek ve své reakci neřekl, zda je migrace dobrá, nebo není. Je to podle něj ale fakt. Podotkl, že v Německu jsou tři miliony Turků a ve Francii pět milionů muslimů. "Co s nimi, než se snažit je integrovat do společnosti," dodal.
Jenže to je naprostá pitomost, protože jen nepatrná menšina z přistěhovalců se snaží o integraci do většinové společnosti. Viz marné pokusy o integraci našich Romů. Přistěhovalecké menšiny se naprosto logicky snaží vytvářet vlastní komunity uvnitř pro ně cizí společnosti, protože tak získávají větší pocit bezpečí, než kdyby měli individuálně čelit problémům z odlišnosti obou jazyků a společenských kultur. Na takové zjištění není třeba provádět žádné vědecké výzkumy, stačí se podívat do USA, kde i starodávní Američané černé pleti žijí ve vlastních komunitách. Taková gheta jsou logicky sídlem nejen chudoby, ale obchodu s drogami a místem pro zločinecké gangy.
Všechny teorie o tavicích kotlech a multikulturalismu jsou jen bláboly snílků o nekonečném sbratření všech národů a kultur celého světa. Pamětníci si jistě vzpomenou na stejně bájivé představy a hesla komunistických režimů minulosti, které vycházely ze známého hesla "Proletáři všech zemí, spojte se." Klasickou ukázkou naprostého neúspěchu těchto proklamací o bratrství je konflikt, který se rozpoutal mezi Sovětským svazem a komunistickou Čínou za doby panování Chruščova, který si dovolil říci Maovi, že jeho teorie o velkém skoku je naprostá pitomost. Bylo to klasické střetnutí dvou zcela rozdílných kultur. Číňané se navíc již tenkrát připravovali na pochod do nitra Sibiře a dokonce se tam na pohraniční řece bojovalo. Nikdy se této myšlenky na rozšíření životního prostoru nevzdali, jen své záměry nyní rozšířili o evropské území.
A dnes náš pantáta premiér vykládá se svým milým úsměven o výhodnosti jím připravovaného nového sblížení s komunistickou Čínou a chystá zjednodušení či dokonce zrušení vízové povinnosti pro čínské turisty. Měl by si ale uvědomit, že většina těchto "turistů" se podle současných zkušeností nevrací do své rodné země, ale snaží se za každou cenu usídlit kdekoliv v civilizované části světa. Nikdo se jim samozřejmě nemůže divit, že se nechtějí vrátit do komunistického ráje, ale jsme skutečně připraveni na to, abychom se podle slov Paroubka stali čínskou "základnou" pro jejich pronikání na evropský trh? Je něco takového skutečně záměrem a cílem bruselské administrativy?

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.