CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

25.7.2005 - Synergie a potenciál zisku v ČESKÉM TELECOMU.

Novým výkonným ředitelem pro transformaci ČESKÉHO TELECOMU se stal Antonio Botas Bauelos. Ve funkci nahrazuje Petra Křečka. Jedním z hlavních úkolů pana Botase budou synergie s Eurotelem a identifikace projektu s vysokým potenciálem zisku. Tolik tisková zpráva. Synergie je hezká věc, nejlepší cestou by ale bylo zrušení Eurotelu, respektive jeho zařazení jako obyčejné bezejmenné divize. Ušetřilo by se spousta peněz za platy zbytečných manažerů a zákazníkovi by se mohly nabízet jednotné a přehledné komplexní služby s využitím pevných linek i mobilů takovým způsobem, aby to bylo pro něj výhodné.
Kde vzít projekt s vysokým potenciálem zisku, tedy česky řečeno, který by dokázal vytáhnout z kapes zákazníků ještě více peněz tak, aby jim nezbylo ani na tramvaj? Zavedení MMS mělo být něčím takovým, ale vypadá to na naprostý krach a nezájem. Představa, že si všichni zákazníci začnou masově vyměňovat mobily za ty s foťákem byla naivní a už vůbec jen těžko si lze představit, že se národ bude bavit neustálým fotografováním a masovým rozesíláním nekvalitních "fotografií" na všechny strany za nekřesťanské peníze. Navíc s nejistým výsledkem zejména při pokusu poslat něco někomu, kdo není zákazníkem Eurotelu. Ačkoliv se uživatelé mobilů všech operátorů v Česku projevili v minulosti jako nadšení esemeskáři, nejspíše u nich zůstanou, protože finanční možnosti každého z nás jsou omezené a více méně konečné. Co z nich každý utratí je věcí jeho volby a tak může docházet jen k přesunu peněz z jedné kapsy do druhé. Rovněž polevují maniakální touhy po nových, nejnovějších a nejgeniálnějších mobilech poté, co většina zákazníků postupně pochopila, že jsou jen více komplikované na obsluhu i spotřebu proudu, ale nepřinášejí nic převratného. Co by bylo jistě přijato s nadšením, by byl mobil, který by se například dobíjel osobním teplem majitele nebo tím, že by dýchal a přeměňoval si kyslík a vodík ze vzduchu na mohutný elektrický proud.
Takové vynálezy nám ale zatím nehrozí a tak se pan Botas bude muset snažit spíše na poli internetového připojení, kde zejména v nabídkách jeho firmy vládne naprostý chaos, který nepomáhají rozmotat ani snahy autorů webových stránek. Neustálé vymýšlení nových a nejnovějších "akcí" vytváří hromady všelijakých tarifů - "mrtvol", které řada lidí používá, ačkoliv již nejsou nabízeny a místo nich jsou k dispozici jiné, údajně výhodnější. Tato španělská vesnice byla zavedena již daleko dříve, než se našeho největšího operátora Španělé zmocnili. Rovněž metoda tahání z kapes po kouskách pomocí všelijakých přídavných vymožeností nijak zvlášť u zákazníků nezabírá, protože málokdo si dokáže pořádně spočítat, zda je to pro něj vlastně výhodné. Finanční mechanizmus tarifů tak připomíná spíše algoritmus jednorukého bandity, který z vás nakonec vždycky vytáhne všechny prachy, pokud se neovládnete a nevstanete od něj, respektive pokud svůj telefon necháte na pokoji nejlépe vypnutý, abyste zjistili, že jej vlastně až zase tolik nepotřebujete.
Když jsem tohle po sobě přečetl, napadlo mě, zda jsem se nedotkl naší muslimské menšiny tím pojmem "nekřesťanské peníze"? Nebo se snad v dávné minulosti tímto pojmem označovaly peníze židovské? Omlouvám se tedy dodatečně oběma menšinám a těm, kteří tento pojem neznají: jedná se o tolik peněz, které prostý poctivě pracující občan nemůže ani náhodou vydělat, natož vlastnit. Myslí se tím tedy peníze nepoctivě získané například krádeží nebo okrádáním bližních nepoctivým obchodem, například poskytováním předražených telekomunikačních služeb.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.