CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

29.7.2005 - Zprávičky bez komentáře.

Paroubkův estébák. Muž, se kterým chtěl premiér Jiří Paroubek strávit dovolenou na jachtě v Chorvatsku, je registrován jako agent StB. Premiér říká, že o spolupráci svého přítele Bohumíra Ďurička s StB nic nevěděl. Společnou dovolenou však zrušil. "Je to můj kamarád, ale o něčem takovém jsem nevěděl," reagoval premiér Jiří Paroubek

Za terorismus je u nás jen podmínka. Městský soud v Praze opět potrestal mosteckého podnikatele Jiřího Zmeškala dvouletým vězením s podmíněným odkladem na pět let za vyhrožování českému státu. Muž hrozil teroristickými útoky na vlaky a požadoval od státu 20 milionů korun za to, že je neprovede.

Exministr ČSSD šel do basy. Letitá kauza bývalého ministra financí Ivo Svobody se uzavírá. Exministr si totiž od 27.července odpykává v pražské pankrácké věznici pětiletý trest za vytunelování mělnické firmy Liberta.

Multikulturalismus to má nahnuté. Už delší dobu, a nyní po Londýně tím spíš. Obhajovat ideál tolerantního soužití více (dokonce mnoha) kultur se začíná podobat donkichotství a bláznovství Pro někoho je to už dávno škodlivá, samozřejmě levicová, úchylka. A s ní je třeba skoncovat. Vždyť se podívejme, jak žalostné jsou výsledky západní vstřícnosti. Žádné sbližování kultur se nekoná, muslimové žijící na Západě, o něž tu jde především, si nic takového ani nepřejí, oni prostě jen čekají ve svých stále rostoucích čtvrtích a brousí si zuby, až jim bohatství dekadentních demokracií spadne do klína, napsal v minulých dnech Jiří Peňáz.

Islamofobie zachvátila britské ostrovy. Poslední útoky spáchali prý Arabové pobírající státní sociální podporu. To přililo poslední kapku do nenávisti k islamistům a tak nyní statisíce muslimů, žijící v Británii, zvažují odchod ze země poté, co ostrovní království zachvátila vlna protiarabského násilí. Uvedl to poslední průzkum veřejného mínění. Podle deníku The Sun platil Omar nájemné ze státních peněz, úřady mu za šest let pobytu poskytly 23 000 liber, tedy asi milion korun. To podle odborníků povede k dalšímu rasovému násilí. Generální tajemník OSN Kofi Annan v pondělí vyzval Brity, aby se neřídili etnickými předsudky. Jeho výzva se ale nepochybně mine účinkem. Když jde o životy, lidé vždy hledají viníky.

Americké vyhánění čerta ďáblem. Ozbrojené síly USA plánují dlouhodobě vyslat do severní Afriky vojáky, aby vycvičili místní síly k boji proti teroristům. Pentagon si od akce slibuje, že Afričané vytlačí muslimské radikály z afrických základen. Podle deníku The Washington Post plánuje Pentagon vycvičit tisíce afrických vojáků a vybavit je pro pouštní válku. Program má za sedm let přijít na 500 milionů dolarů a pokrývat Alžírsko, Čad, Mali, Mauretánii, Niger, Senegal, Nigérii, Maroko a Tunisko.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.