CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

12.9.2005 - Paroubek by vládl raději společně s komunisty.

Menšinová vláda ČSSD s podporou komunistů je podle premiéra Jiřího Paroubka po volbách lepším řešením než vláda velké koalice ČSSD s ODS. V rozhovoru pro sobotní Právo Paroubek zcela otevřeně přiznal, že pokud to volební výsledek umožní, vidí spoléhání na komunistickou podporu jako legitimnější než spolupráci s ODS. "Legitimnější prostě proto, že by to odpovídalo přání voličů. Oni přece nepůjdou volit ty dvě velké strany s velice rozdílnými programy proto, aby pak přihlíželi, jak se ty strany dají dohromady," řekl Právu Paroubek.
Stejné problémy s voliči by nepochybně nastaly, kdyby se KSČM a ČSSD pokusili o vytvoření vládní koalice, proto raději ta tichá či hlučná podpora. To je velice mazané. Pantáta Paroubek tím zdokonaluje opoziční smlouvu, kterou vynalezl Zeman s Klausem. Státu tak budou vládnout komunisté a postkomunisté (rozuměj zbabělci z řad KSČ, kteří přešli do ČSSD), aniž by to mělo voličům vadit, protože se zatím tyto dvě partaje nesloučí. Paroubek spoléhá na to, že bude pokračovat dnešní stav, kdy komunisté v parlamentu podporují většinu nápadů socdemáků a společně stojí jako pevná hráz neosocialistů proti ODS a voličům to díky nepřehlednosti situace nijak viditelně nevadí. Cesta k znovuvybudování socialismu je tak otevřena a je jen otázkou času, kdy k velkému bratrskému objetí v jedné straně dojde. Dnes to není zatím možné, i když ty překážky jsou v podstatě zcela triviální: tvrdé jádro KSČM se nechce vzdát onoho slovíčka "komunistická" v názvu strany, což je přece jenom pro členy i voliče ČSSD příliš silná káva. Až se tito skalní stalinisté v KSČM odeberou do věčných lovišt za soudruhem Stalinem, nastane nová éra v historii sjednocené české levice.
K takové názorové a organizační jednotě pravděpodobně nikdy nedojde na opačné straně: pravicové strany, nebo ty, které se za pravicové strany vydávají a jejich členové jsou plni odporu proti komunistickým ideálům, se nikdy nedokáží dohodnout na sloučení do jedné pravicové strany, tak jak je to běžné v USA nebo ve Velké Británii. Je to problém vůdců pravicových stran: každý z nich by se rád stal předsedou vlády a počet ministerských křesel je také nedostatečný pro tak velký počet zájemců z řad členů stran. Proto nás čeká spíše socialistická budoucnost, která bude navíc stále více podporována úřednickou vládou z Bruselu. Mocipáni vedoucí Evropskou unii jsou totiž vždy ochotni k socialistickému přerozdělování veřejných peněz, protože jen v tom je jejich skutečná moc. Čím více peněz se občanům EU odebere na daních a převede do Bruselu, tím větší moc bude bruselská narůžovělá administrativa mít.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.