CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

3.10.2005 - Naši komunisté si s Čínou rozumějí.

Čínské listy vydává člen KSČM JUDr.Oldřich Schwarz a vycházejí na stránkách KSČM v rubrice Vaše názory. Odborník na česko-čínské obchodní vztahy, člen odborného zázemí zde publikuje pravidelně sociálně ekonomické informace o posledním vývoji v Čínské lidové republice. Informace čerpá ze zdrojů nejvýznamnějších světových bank a předních ekonomických světových deníků (např. Financial Times). Schwarz je ředitelem poradenství české firmy Libra Management Group a má jako bývalý generální ředitel Kotvy velké zkušenosti s maloobchodem. Pro své soudruhy pořádá také pracovní zájezdy do Číny s cílem navazování obchodních kontaktů.
Zaujetí našich komunistů velkou Čínou je pochopitelné. Ideově jim Čína nahrazuje zaniklý Sovětský svaz a jejich nový "velký bratr" jim ukazuje cestu, kterou by se rádi dali i u nás: jak komunistickou ideologii spojit s kapitalistickými metodami podnikání a soukromým majetkem.
Pro naše výrobce je ale čínské objetí smrtelné: pašované nekvalitní výrobky prodávané zde Vietnamci prakticky zlikvidovaly české výrobce textilní konfekce. Podobné je to u dětských hraček. Hlášení Rapex z týdne 33. například varuje před nebezpečnými výrobky s tím, že 90 procent zde uveřejněných výrobků pochází z Číny. Odsouzeníhodný je fakt, že se často jedná o nebezpečné hračky určené těm nejmenším dětem. Zvláště oblíbené jsou u čínských výrobců laciné plastické hmoty obsahující karcinogenní látky. Pokud by v tom byl úmysl, museli bychom počínaní čínských výrobců a pašeráků považovat za součást tajného plánu čínských vůdců o ovládnutí světa cestou genetického zničení evropské rasy. Zajímavé na tom je, že podobné bezohledné počínání jsme neměli příležitost pozorovat u japonských výrobců v době, kdy začali pronikat na evropské trhy. Od vůdců Evropské unie přitom nemůžeme očekávat žádnou ochranu domácích výrobců, jak ukázali právě v případě omezení dovozu čínského textilu, které skončilo jen odkladem a k žádnému zásadnímu řešení nedojde. Musíme si tedy nutně klást otázku, kam nás naši komunisté směřující opět do vlády, ve spolupráci s čínskými vůdci dovedou. Možná, že mají v úmyslu z nás vytvořit novou Albánii, která byla v minulém století čínskou politickou a vojenskou základnou v Evropě. Dnes je samozřejmě doba jiná, šlo by spíše o základnu, ze které by mohli čínští "soudruzi" pronikat na evropské trhy.
Nejsem žádný rasista, ale sdílím dávné obavy Karla Čapka, který se velmi obával "žlutého nebezpečí", což pregnantně vyjádřil ve svém románu Válka s mloky. Postupná kolonizace Evropy Číňany, Vietnamci a Korejci je dnes docela reálnou hrozbou. Zejména je nebezpečná jejich tendence ignorovat evropské zásady podnikání a výroby s respektováním autorských práv jednotlivců i firem, o obcházení celních a daňových zákonů ani nemluvě. Oficiální čísla hovoří o tom, že máme vysoce zápornou bilanci česko-čínského obchodu, kde 10 % představuje náš vývoz do Číny a 90 % dovoz z Číny. Ve skutečnosti by po započtení nelegálních dovozů byla tato bilance mnohem horší. Největším nebezpečím pro domácí výrobu jsou čínské a obecně asijské výrobky pořízené za minimální náklady na lidskou práci, kterou lze bez nadsázky označit jako otrockou. Je proto logické, že se s asijskou produkcí dnes setkáváme nejen na pouličních tržištích, ale i na pultech velkoprodejen obchodních řetězců. Protože dnes platí idiotské heslo lacině nakoupit, jednou použít a vyhodit. A to je právě ta námi otevřená brána pro asijskou invazi do Evropy.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.