CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

1.11.2005 - Krize ohrožuje Českou republiku!

Ne, neobávejte se, nemám na mysli krizi ekonomickou nebo snad dokonce politickou. Jedná se ale o mnohem vážnější problém: stále se zhoršující nedostatek mladých mužů v tanečních kurzech. Nezdá se, že by se rodilo menší množství dětí mužského pohlaví, ale čím dál tím menší počet chlapců jeví ochotu se společensky zesměšňovat v tanečních. V tomto ohledu vždy muži trpěli nedostatkem sebevědomí a menší schopností pochopit záhady společenských tanců než jejich ženské protějšky. V mé duši je nesmazatelně vryto ponížení, které jsem musel snášet v okamžiku, kdy se mi nepodařilo vybrat ve víru polky levotočivou zatáčku u pódia v pražské Lucerně a já, respektive my, jsme se složili pod nohy gardedám, které s upířími pohledy sledovaly taneční rej. K mé omluvě nepomohlo, že tanečnice mě vybraná tanečním mistrem byla těžkého kalibru okolo sto kil, byl jsem prostě celé Lucerně pro smích jako naprostý pitomec a neschopný tanečník. Hluboce to ovlivnilo můj budoucí vztah k ženám a stal jsem se zádumčivým a ještě nesmělejším, než dříve.
Dovedu proto pochopit, že ani současní mládenci nemají náladu se oddávat společenskému víření v tmavém obleku a se směšnými bílými rukavičkami na svých neohrabaných tlapách. Od dětství "školeni" jen pro poskakování na diskotékách se navíc obávají onoho záhadného a neznámého objetí, kterého se při výuce pásových tanců musejí neustále dopouštět. Jsou v rozpacích, když jsou nabádáni partnerku pevně stisknout leč nepřidusit, držet levou ruku kdesi mezi lopatkami a nesahat jí na zadek, který je mnohem zajímavější. Mají neskonalé potíže především s konverzací, kdy nesmějí slečnu informovat o tom, že se právě potí jako vůl, mám na mysli samozřejmě chlapce. Přitom je to ta stejná dívka, kterou běžně oslovují ve škole jako krávu. Je to prostě zmatek, snižuje to chlapecké sebevědomí a tak se mladí muži odmítají této pochybné zábavy účastnit a to i tehdy, když jsou lákání na účast v kurzech bez příslušného poplatku. Tehdy mají nutně pocit, že si je tancechtivé dívky vlastně kupují a odmítají se prostituovat pod chabou záminkou společenské výchovy. Navíc se obávají účasti hrozivě vyhlížejících matek zejména na prodloužených a plesech, kdy jsou chlapci tvrdě posuzováni jako zboží určené k založení manželského svazku s jejich milovanou dcerou.
Existuje snad nějaká cesta, jak z této slepé uličky? Domnívám se, že ano. Celá věc je v rukou dívek samotných, které touží po tom mít svého partnera v kole a nebýt na ocet, čili sedět na židli hanby, zatím co ostatní víří po parketu. Je to jednoduché a při dnešní emancipovanosti dívek velice snadné: tanečníka si musí každá dívka opatřit sama. Stačí, když se přestane věnovat svým kamarádkám a začně konečně koketovat s chlapci, aby pak tomu, kterého si vybere, slíbila některé erotické aktivity, po kterých mládenci touží. Nemusí jít hned o slib sexuálního styku, je přece spousta možností, jak se zajímavě pobavit ve dvou, aniž by hrozilo to, čeho se matky většinou náctiletilých dívek obávají. Chlapci by měli pochopit, že právě v tanečních se naučí ty správné kroky pro ploužáček, který přece skýtá tolik možností, jak prozkoumat tu záhadnou bytost, které se říká dívka. Přeji mnoho skvělých erotických zážitků a žádný trapný pot stékající po zádech.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.