CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

3.11.2005 - Pod vedením KSČM vpřed k socialismu!

Soudruh Petr Gočev, takto asistent komunistického poslance Dolejše, se v Britských listech pustil do komunisty oblíbené demagogie tím, že přirovnává prvorepublikový pokus zakázat kromě fašistických stran i komunistickou partaj k současné iniciativě kolem senátora Štětiny. To, že před válkou nebyla komunistická partaj zakázána, bylo jedním z důvodů, proč se poválečné Československo vrhlo tak naivně do náruče Sovětského svazu. Zasloužila se o to i proruská politika Benešova, kterému v této cestě do pekel z dodnes nevysvětlených důvodů pomáhal Jan Masaryk. Soudruh Gočev pojmenoval svůj paskvil " Dějiny se opakují dvakrát: poprvé jako tragédie, podruhé jako fraška" a trefil se tak do černého: tragédií bylo pro náš stát a národ čtyřicet let komunistické vlády a fraškou by bylo, kdyby se komunistům podařilo opět dostat do vlády. Je s podivem, že se takový slint dostal právě do Britských listů pana Čulíka, pravděpodobně proto, že si hraje na zastánce demokracie za všech okolností, i těch pro demokracii smrtelných.
Pro zajímavost cituji ze zprávy Informace o postupu prací na projektu "modelu socialismu" vypracované na zakázku ústředního výboru KSČM. Zpráva začíná příznačně: "Otázky vytváření alternativy ke kapitalismu, který v Evropě dočasně zvítězil, prostupují aktivitou komunistického hnutí v ČR od počátků jeho transformace na podmínky kapitalistické restaurace po 17. 11. 1989. " Dočtete se zde i o tom, jaké jsou hlavní cíle budování socialismu v Čechách, na Moravě a ve Slezsku (zvýraznil jsem já osobně):"Základním programovým cílem politiky KSČM je socialismus, demokratická společnost svobodných, rovnoprávných občanů, společnost politicky a hospodářsky pluralitní. Je postavena na maximální občanské samosprávě, je prosperující a sociálně spravedlivá. Pečuje o zachování a zlepšování životního prostředí, zabezpečuje lidem důstojnou životní úroveň a prosazuje bezpečnost a mír. V její ekonomice se prosazují přednosti a klíčová úloha společenského vlastnictví, které zaručí efektivní, celospolečensky provázané a usměrňované hospodaření kolektivu zaměstnanců podniků, družstev, obcí, regionů i dalších sdružení občanů. Jde o strategický cíl, který vychází z dlouholetých tradic marxistického myšlení. Jeho naplnění chceme dosáhnout demokratickou cestou. KSČM odmítala a odmítá takovou praxi, která připouští nebo ospravedlňuje omezování demokracie, diskriminaci nebo represi za názory a vytváří podmínky pro kult osobnosti." Moc pěkné, že. Hlavně ten apel na společenské vlastnictví, jinými slovy znárodnění průmyslu, zemědělství atp. Soudruh Gočev se na formulování tohoto skvělého modelu socialismu velice aktivně podílí. Čest jeho práci i těm idiotům, kteří se opětovně chystají volit KSČM nebo ČSSD, vsjo rovno!

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.