CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

8.11.2005 - Tajná válka zachvátila západní Evropu.

Zprávy z tisku: Pouliční násilí, které již několik dní ochromuje předměstí velkých francouzských měst, dosáhlo o víkendu dosud nejhorších rozměrů. Nejvypjatější situace panovala nadále v metropoli, kde se v sobotu výtržnosti z periferních čtvrtí přiblížily dál k centru. Bouřlivá noc ze soboty na neděli byla nejhorší za uplynulých deset dnů: policie zaznamenala téměř 1295 zapálených aut - nejvíc od začátku násilností 27. října. V pařížské oblasti padlo za oběť plamenů 714 vozů, v 17. obvodu na severozápadě města pak na tři desítky aut.
Na jihopařížském předměstí Grigny v departementu Essonne plameny zachvátily pět tříd školky nesoucí jméno Šípkové Růženky a dvě třídy v jiné školce. Na předměstí CorbeilEssonnes ve stejném departementu nespokojenci ze 70 procent zničili restauraci McDonald’s, do níž vrazili s automobilem, který pak zažehli. Úmyslně založený požár poškodil v Essonne rovněž továrnu na recyklaci odpadů. Ve městě Evreux v Normandii hořelo obchodní centrum, pošta a dvě školy. Tři hasiči při likvidaci ohně utrpěli zranění. Žhářské útoky byly hlášeny už i z jindy poklidného Avignonu či z letovisek Nice a Cannes. Násilnosti bují nadále v městech Nantes, Rennes, Rouen, Lille, Toulouse, Marseille a Lyon. Ve Štrasburku šlehaly plameny z 18 automobilů dokonce ještě za bílého dne.
Při zátahu v objektu v obci Evry se našlo 1500 lahví pro přípravu takzvaných molotovových koktejlů, kanystry benzínu a kukly, kterými si útočníci zakrývají tvář. Na místě bylo zatčeno šest lidí. „Nález ukazuje, že zápalné láhve násilníků nejsou jen nějakou improvizací mládeže doma v koupelnách,“ dodal ředitel francouzského ministerstva spravedlnosti pro zločinnost Huet.
Komentátoři evropských deníků a televize se usilovně brání tomu, aby označili nevyhlášenou válku za cokoliv jiného než násilnosti a výtržnosti. Je přitom zcela zřejmé, že je tato činnost organizovaná a že jí páchají zcela nepochybně příslušníci islámských komunit. Nic nenasvědčuje tomu, že by se ničení veřejného a soukromého majetku účastnili například členové čínské nebo indické přistěhovalecké minority. A tak se logicky ozývají hlasy, že Francie i ostatní západoevropské státy doplácejí na svou tolerantní politiku vůči legálním i ilegálním přistěhovalcům především z Afriky. Vyplývá najevo, že k zapalování soukromých aut nebo k útokům na policii docházelo už dávno, ale nikdo si s tímto "kriminálním" jevem nezaměstnané imigrantské mládeže nedělal žádné starosti. Většina z přistěhovalců neumí pořádně francouzsky a hlavně nemají buď vůbec žádnou nebo jen podřadnou nepravidelnou práci. Protože nemají na placení nájmu, byli postupně soutsřeďováni do sociálních bytů, kde jim většinou nájem platí obce ze sociální podpory. Nemají na nákup potravin a tak se živí drobnou kriminalitou a prodejem drog. Na pařížském předměstí Corbeil- Essonnes nespokojenci zničili restauraci McDonald's. Vrazili do ní s ukradeným autem, které pak zažehli. "Uděláme tady z toho Bagdád," křičel jeden z mladých muslimů a divoce pobíhal mezi plameny. "Alláh je velký," řvali další členové gangu.
Vlna násilí, která zasáhla Francii, se pomalu šíří i do sousedních zemí. U prvních hořících aut museli hasiči zasahovat i v Bruselu a v Berlíně. Belgičtí radikálové vyhrožují "rozpoutáním pekla jako ve Francii". Jedná se především o Maročany a Turky (!). V Bruselu tvoří čtvrtinu obyvatel přistěhovalci, z toho je nejvíce právě Maročanů.
V této podivné válce se zatím policie neodhodlala ke střelbě, ačkoliv se strany útočníků již zbraně byly použity. Je jenom otázkou času, kdy bude muset francouzský ministr vnitra požádat o pomoc armádu a zavést v řadě měst vyjímečný stav se zákazem nočního vycházení. Můžeme tedy očekávat, že se brzy do čela tohoto povstání postaví představitelé Al Káidy a tím začne válka Islámu proti prohnilé Evropě, která Afriku a arabské země v minulosti nejprve kolonizovala a v současné době ekonomicky vykořisťuje zejména prostřednictvím těžby ropy. Nikdo z evropských politiků se v minulosti nezabýval vážně problémem asimilace přistěhovalců, dokonce byly tyto tendence označeny za špatné a podporovalo se udržování původních kulturních zvyklostí a náboženství u přistěhovalců. Tím postupně došlo k vytváření ghet a uzavřených náboženských komunit. Jen jedna z nich je ale nadána bojovným duchem a kvalitní ideologií, která směřuje k ovládnutí každé země, kam muslimové přijdou. Stačí si přečíst Korán, který tuto povinnost každému muslimovi ukládá. Islám na rozdíl od všech ostatních náboženství není jen prostou ideologií k uctívání Alláha. Je to komplexní systém předpokládající islám jako státní náboženství včetně právního islámského řádu.
Je jisté, že se na prahu třetího tisíciletí Evropa ocitla na počátku náboženských válek. Dojde ke střílení do "výtržníků" nejprve gumovými projektily, dojde k pumovým atentátům. V Evropě zavládne stejné násilí, k jakému denně dochází v Izraeli. Budou muset vzniknout pracovní tábory pro zatčené násilníky nebo dojde k masovým deportacím nelegálních imigrantů do země jejich původu. Co si ale Evropa počne s těmi, kteří se přesto, že se již v Evropě narodili, nezačlenili mezi "řádné" pokojné občany, to dnes opravdu nikdo neví.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.