CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

10.11.2005 - Dnes naposled o multikulturalismu a asimilaci.

Ještě dnes zůstaneme u multikulturalismu a "nepokojů" ve Francii a dalších státech. Za jednu z příčin nynějších nepokojů ve Francii označil turecký premiér Recep Tayyip Erdogan zákon o zákazu nošení muslimských šátků ve státních školách a institucích přijatý v loňském roce. Tato norma podle Erdogana umocnila u přistěhovalců pocit jejich zavržení společností. "Vždy jsme obhajovali alianci civilizací s cílem sblížit islám a Západ a chtěli vysvětlit, jak je přijetí Turecka do Evropské unie důležité v této otázce. Někteří to však nechtěli pochopit, hlavně Francouzi," dodal turecký premiér.
Ozývají se i další kritické hlasy k tomu, že nemůžeme chtít, aby se Maročan, Turek nebo jiný občan pocházející z Francie vzdával svých kulturních kořenů, jazyka, tradic a náboženství po svém příchodu do Evropy. Musíme přece muslimovi umožnit, aby si například v podnikové jídelně mohl dát jídla, která splňují přísné požadavky jeho náboženství a ne mu nutit například vepřové. Pokud mu jeho tradice velí, musí mít přece možnost alespoň jednou za rok si svobodně někde na ulici podřezat svoji ovci. Musíme mu umožnit, aby se mohl vzdělávat nejen v jazyce své nové země, ale i v jazyce země jeho původu.
Domnívám se, že nemusíme. Nic nemusíme. Když nějakému přistěhovalci nevyhovuje vepřové, může o podávání například jehněčího vyjednávat prostřednictvím odborů s vedením firmy, ale když se nedohodnou, musí si poradit sám a jídlo si donést například z domova. Stejně tak mu stát nebude stavět jeho mešitu, na tu si musí vybrat peníze sami muslimové. A když se v ní budou scházet muslimští mladí mužové, aby každý pátek poslouchali plamenná kázání o vyhlazení nevěřících psů, musí stát zasáhnout a takového imáma okamžitě vykázat ze země, pokud jej rovnou nezavře do vězení. A aby se to stát dozvěděl, musí policie taková kázání monitorovat. Pokud se tak neděje, bude to třeba zařídit, stejně jako by naše policie měla prostřednictvím svých agentů navštěvovat "soukromé" oslavy různých narozenin a svateb našich milých hajlujících fašistů. Pokud to naše zákony neumožňují, začínám si myslet, že je tvoří naši zákonodárci na něčí objednávku podobně jako paragrafy o zákazu používání skrytých kamer a magnetofonů novináři.
Prostě vždy v minulosti platilo a bude to platit i v budoucnosti, že když se někdo přistěhuje do cizího domu, musí se přizpůsobit pravidlům a zvykům, které v tom domě dosud platily. A nemůže si dovolit pořádat hlučné noční zábavy jen proto, že je to jeho národní tradice a napadat obyvatele společného domu či ničit jejich majetek. Kdo si tohle jednoduché pravidlo nechce uvědomit, musí sebrat svých pět švestek a jít tam, odkud přišel. Doporučuji každému zapálenému multikulturalistovi, aby se přestěhoval se svými soudruhy ve víře například do Iránu, postavil tam křesťanský kostel s věží a zvony a každou sobotu pořádal procesí s fanglemi po městě za vytrvalého zvonění zvonů. Kostel by byl zapálen, zvony by předčasně musely odletět do Říma a pochybuji, že by tam se svými bratry a sestrami přežil.
A mimochodem: zákaz požívání vepřového pochází ze Starého zákona Židů a Mohamed jej jen převzal, jako ostatně většinu různých pravidel a přikázání včetně kamenování nevěrných manželek. Tento zákaz cpát se vepřovým má ale smysl jen v Africe a všude tam, kde panují poněkud nekulturní způsoby chovu a porážky zvířat včetně prodeje masa volně na ulici. Nikde žádný zvěrolékař a právě prasata jsou plná larev cizopasníků, kteří se snadno z nedopečeného masa dostanou do člověka. On byl totiž Hospodin, když dával dohromady tyto zákony, velice dobře vzdělán v lékařské vědě, o které v těch dávných dobách nikdo z jím kultivovaného obyvatelstva neměl ani páru. Takže takovou stravovací tradici by inteligent v kulturní Evropě s kontrolovaným chovem a porážkou zvířat a prodejem masa v chlazených boxech klidně ignoroval, protože Hospodin i Aláh s Mohamedem by mu to nepochybně odklepli.
Pro doplnění vzdělání: Trichinelóza. Nitkovci. Svalovec stočený (Trichinella spiralis Owen) – velikost 3-4mm. Původní nositel: potkani a krysy. Z těchto původních hostitelů se může dostat do šelem nebo divokých i domácích prasat a z nich s jejich masem do člověka. Vajíčka snáší ve střevě, vylíhlé larvy mízními a cévními cestami pronikají do svalů a rozrušují svalová vlákna. Zapouzdřují se v obalech z vápenatých solí a způsobují bolesti svalů a horečky. Střevní fáze je léčitelná, svalová fáze je ve čtvrtině případů smrtelná. Nákaza pochází ze špatně tepelně upraveného vepřového masa prasat nebo šelem.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.