CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

15.12.2005 - Jak se nám rodí nová "elita" národa.

Pojmy jako "vládnoucí třída", "elita národa" se naši publicisté obávají dnes používat stejně, jako v době totality, kdy bylo psaní o elitě zařazeno mezi zakázaná témata. Právě vládnoucí menšina socialistů se nás pokouší přesvědčit, že jsou těmi prostými, leč schopnými občany, které jsme si vyvolili, aby nám vládli. Že kterýkoliv z nás může zasednout na jejich místa, pokud je ovšem budou ochotni uvolnit. Demokracie se zbavila šlechty, která v dřívějších dobách plnila po dobu dlouhých staletí roli vládnoucí vrstvy. Místo vesměs bohatých profesionálních šlechticů-politiků dnes zasedají do lavic parlamentů chudí dravci odhodlaní nahrabat ještě za svého života tolik majetku, kolik shromažďoval šlechtický rod dlouhá staletí. Neexistuje žádný profesionální způsob výběru těch, kteří mají řídit stát, neplatí žádný morální kodex politika. Většinou bývá jedinou kvalifikací pro poslance či ministra doporučení kamaráda pana ministra či jiného stranického kolegy.
Politici přes pohrdání zavrženými šlechtickými feudály se je snaží podvědomě napodobit a tak budují nové klientelské struktury, které by zajistily podíl na moci po delší dobu nejen jim, ale i rozvětveným rodinám a spřáteleným klanům. Řeší se tak i nástupnictví v rodině a dlouhodobá správa nahromaděného majetku. Poslanci a státní úředníci zaměstnávají členy vlastní rodiny, řídí toky veřejných peněz směrem ke svým potomkům a příbuzným. Dělají to, co je přirozené. Jestliže státní peníze pomohou k dalšímu rozvoji již nyní prosperující firmy či farmy, nejspíše to pomůže i obyčejnému zaměstnanci, zvýší se počet lidí, kteří získají práci. Opačný výsledek bude dosažen nasypáním peněz daňových poplatníků do polostátní, před krachem se potácející firmy. Peníze budou vzápětí rychle přesunuty formou mimořádných platů, odměn a zlatých padáků do kapes manažerů, kteří nezapomenou ani na strýčka, který vše zařídil a nyní čeká jako sup na svůj podíl z lupu. Velice oblíbená je metoda výhodného nákupu státních či obecních pozemků a jejich následný prodej s neskutečným ziskem v řádu tisíce procent. Říká se tomu spekulace a zneužití pravomoci veřejného činitele. Nejvtipnější způsob, jak se vyvléci z případného osočování ze zlodějny je předstírání ztráty paměti nebo hra na idiota či omylného blbce, který si vůbec neuvědomil, co dělá.
Vše je ale v pořádku, protože každý historik by vám dovodil, že je to přirozený proces, který probíhal v minulosti vždy, kdy docházelo k revolučním změnám či lépe řečeno k politickým převratům. Noví lidé v čele národů jsou většinou bez majetku a tak jejich prvním úkolem, který si stanoví, je co nejrychleji zbohatnout. Mají přitom v rukou veřejné peníze vybrané násilím od té pracující většiny a různě zrekvírovaný majetek. Je pro ně velice snadné začít hrabat do vlastního žlabu. A my máme tu smůlu, že jsme zemí, kde se neustále dějí nějaké zvraty a převraty, revoluce, obsazování území, loupeže majetku pod záminkou spravedlnosti a jiné podobné zločiny. Musíme se jen modlit, aby za nějakých pár let zase nedošlo k nějakému převratu, je jedno jakým směrem. I když to vypadá, že nás díky neuvěřitelné ztrátě paměti té starší části národa čeká zase převrat směrem doleva. Dokonce pod aktivním vedením socialistů z Bruselu. A zase se objeví noví vůdcové, kteří budou chtít rozmnožit svůj majetek. Takový je prostě přirozený běh života a nechápu, skutečně nechápu, na co si pořád stěžujete.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.