CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

20.12.2005 - Neuvěřitelný dárek ČESKÉHO TELECOMU k Vánocům!

Vytáčený internet za paušál začal ve zkušebním provozu nabízet ČESKÝ TELECOM (ČTc). Podle toho v jaké době takzvaný dial-up internet nejčastěji využívají, mohou si zákazníci zvolit jednu ze tří variant této novinky. Ve zkušebním provozu je ČTc nabízí do června 2006. Co bude potom, nikdo netuší. Nové balíčky jsou určené pro zákazníky, kteří jsou mimo dosah služby Internet Expres neboli ADSL. Surfovat nyní mohou v předplaceném časovém období za měsíční paušální cenu (od 399 Kč bez DPH) bez ohledu na strávené minuty nebo počet připojení.
Varianty balíčků:
Internet Basic Volno – Připojení mimo špičku za 399 Kč (s DPH 474, 81 Kč). Kdo se připojuje přes modem mimo špičku, tak si nejspíš stahuje jen poštu a mrkne se na jedny či dvoje noviny a rychle se odpojí. A takový uživatel si žádný paušál platit nebude v obavě, že by jej ani nevyčerpal.
Internet Basic Den - Připojení ve špičce za 449 Kč (s DPH 534, 31 Kč) si objedná jen naprostý idiot.
Internet Basic Nonstop - Připojení po celých 24 hodin denně za 499 Kč (s DPH 593, 81 Kč): šílená cena o sto korun dražší než ADSL Internet Expres Doma Impuls 128/64 za 399 Kč a nejméně třikrát pomalejší. Jaksi se zapomíná, že pro dial-up připojení na analogové lince ČTc garantuje jen zoufalou rychlost 9,6 kbps (kilobitů/s, neplést si z kilobajty!), průměrná statistická hodnota se podle zjištění ČTc pohybuje kolem 37 kbps! Více o garantované "rychlosti" viz zde.
Cenová politika ČTc je nepochopitelná, neomezený dial-up by měl stát s ohledem na rychlost či spíše pomalost maximálně 150-200 Kč bez DPH. Pak by se možná našli zákazníci, kteří by si paušál objednali. Jakoby manažerům telekomunistům nedocházelo, že je to nabídka pro soukromé osoby, především pro rodiny s dětmi a důchodce. A samozřejmě pro ty nešťastníky, kteří nemají z technických důvodů šanci se připojit nějakou jinou technologií jako je ADSL, CDMA nebo kabel. Pomalostí srovnatelné GPRS Eurotelu je dostupné téměř kdekoliv a jeho vada je pouze v ceně, která je v porovnání s CDMA nesmyslná. Kdyby neměli šéfové ČTc v hlavě piliny, srovnali by si v tabulce všechna nabízená připojení podle rychlosti a zákazníkových pořizovacích nákladů (bez otrokářských závazků užívání na 12 či 24 měsíců) a přiměřeně k tomu upravili i ceny. Pak by měli zákazníci pocit, že se jedná o poctivý obchod a ne o zlodějnu.
Prorokuji, že zkušební provoz této "úžasné" služby zákazníkům skončí velmi brzy pro naprostý nezájem.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.