CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

4.1.2006 - Naše armáda cvičí, zasahuje v zahraničí a obchoduje.

Českou armádu čeká tento rok největší cvičení v její historii. Vojáci pozemních a vzdušných sil ve výcvikovém prostoru Hradiště v severozápadních Čechách předvedou, nakolik jsou schopni plnit úkoly dané členstvím Česka v NATO. Koncem roku chce totiž armáda dát alianci k dispozici první brigádní uskupení, které má být připraveno operovat na kterémkoli místě ve světě. Cvičení Strong Campaigner 2006 se podle armádní mluvčí Miry Třebické bude konat v říjnu a potrvá dva týdny. Počty vojáků a techniky ještě nebyly stanoveny. Jádro vytvoří žatecká 4. brigáda rychlého nasazení, která poslouží jako základ plně vybavené jednotky určené pro potřeby NATO.
Jiný účel totiž naše armáda se stavem 22 272 vojáků z povolání nemá a asi ani mít nemůže. O skutečné ochraně našeho území nemá smysl hovořit, zřejmě po pádu komunismu nás občany není před kým chránit. Snad jen před ilegálními přistěhovalci. To ale byla úloha armády za komunistů, kdy vojáci střežili hranice. Dnes je naše armáda určena prakticky jen k nasazování do zahraničních misí. Něco jako francouzská cizinecká legie. S tím rozdílem, že my v armádě cizince nezaměstnáváme. Nesmíme ovšem zapomínat na pomoc, kterou naše armáda poskytuje při přírodních pohromách, jako je například právě teď padající sníh.

Máte zájem nabízet vaše výrobky armádě? Pak můžete od prvního ledna používat elektronické tržiště naší armády. Ministerstvo obrany zahájilo 1. ledna 2006 rutinní provoz obchodování přes vlastní elektronické tržiště s názvem Systém elektronické podpory obchodování (SEPO), které je dostupné na internetové adrese https://sepo.army.cz.
SEPO je nástrojem sloužícím pro podporu nákupní činnosti resortu Ministerstva obrany (dále jen "MO") majetku a služeb v případech, kdy celková výše plnění nepřesáhne 2 mil. Kč bez DPH (tj. zakázky dle § 6 odst. 3 zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů), vyjma nákupů informačních a komunikačních technologií.
Vstupní podmínkou pro obchodování jednotlivých zájemců s resortem MO v SEPO je jejich registrace. Do SEPO se mohou zaregistrovat a nabízet své zboží a služby veškeré právnické či fyzické osoby, které jsou registrovány na území České republiky v rámci tzv. obchodního nebo živnostenského rejstříku či jiné evidence podle zvláštních právních předpisů a zároveň splňují základní kvalifikační kritéria (v souladu s § 31 zákona č. 40/2004 Sb. o veřejných zakázkách). Způsob registrace a bližší informace jsou uvedeny na internetové adrese https://sepo.army.cz., část jak se stát dodavatelem.[Pramen: tisková zpráva MO.]

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.