CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

24.1.2006 - Surreality I.- "Zlaté rybky a rozpad EU".

Europoslanec Železný zvítězí v českých parlamentních volbách poté, co sloučil svojí stranu se stranou důchodců a při tiskové konferenci před kamerami sní živou akvarijní rybku. Vzápětí je sice vláčen v tisku ochránci zvířat, ale jeho popularita silně vzroste poté, co vysvětlí veřejnosti, že se jedná o starodávnou čínskou gurmánskou lahůdku. Tisk se na jeho stranu postaví, jakmile vysvětlí, že je třeba před polykáním rybek vypít půl litru dobrého moravského vína ze Znojemska. Rybky jsou totiž postupně navykány na víno a tak je jejich ťukání na žaludeční stěny nezapomenutelným požitkem. Jeho stranu pak volí jak rybáři, tak zemědělci v čele s vinaři a především všichni milovníci vína. Vrcholným činem nové strany je protestní pěší pochod důchodců a vinařů do Bruselu po evropských dálnicích. V Bruselu vinaři při tiskových konferencích nečekaně polévají evropské komisaře čeveným vínem tak dlouho, až je zrušena směrnice EU zakazující rozšiřování vinic u nás.
Dochází ale ke konfliktu s francouzskými, španělskými, italskými a portugalskými vinaři, kteří se organizovaně vypraví na české hranice, kde blokují kamiony s českým a moravským vínem směřující na západ. Důsledkem blokády je zapalování kamionů, přivážejících na naše území laciné krabicové víno ze západu, kterého se účastní naši rozzuření vinaři. Tato válka vejde posléze do dějin jako "Velká vlastenecká vínová válka". Konflikt natolik graduje neshody uvnitř EU, že dojde k jejímu rozpadu a na jejích troskách vzniká ve střední Evropě nové Česko-Rakousko-Uhersko (ČRU). Slovensko se odmítá připojit pro své národnostní neshody s Maďary a je posléze násilně anektováno k Ukrajině.
Zmanipulovaným lidovým hlasováním dojde k obnovení monarchie a to zcela despotické, bez parlamentu pod heslem "Dosti politiky, ať vládne osvícený monarcha!" Politické strany včetně Koruny České (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska) jsou vzápětí zakázány a nahrazeny místními či celostátnímy referendy po vzoru Švýcarska. Prvním císařem ČRU je ve všelidovém hlasování zvolen Jeho Jasnost Karel VII, kníže ze Schwarzenberku poté, co Rakušanům přislíbí zrušení českých atomových elektráren a k Maďarům promluví maďarsky oblečen v tradičním maďarském kroji.
Soukromá nadnárodní firma EE (Evropské elektrárny, dříve ČEZ a.s.) ale finančně podpoří politické akce tajné zakázané politické strany Průmyslové dělnictvo a zemědělstvo. Masové lidové demonstrace vypuknou poté, co EE uprostřed zimy vypne svoji energetickou síť pod záminkou přípravy na zrušení atomových elektráren. Jeho Jasnost Karel VII. prchá do zahraničního exilu a do čela lidového hnutí se konečně staví Vladimír Železný. Monarchie Česko-Rakousko-Uhersko se rozpadá a Železný je zvolen českým králem zvaným Vladimír I. Železný. V krátké době vybuduje ze zemí českých a moravských středoevropské Švýcarsko, do kterého se díky zcela neprůhledné legislativě slévají do bank peníze pocházející zejména z východu. Nastává konečně zlatý věk navazující na slavné údobí českých dějin za Karla IV.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.