CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

31.1.2006 - Surreality III.- "Geniální reforma zdravotnictví aneb Blade IV."

Námět na scifithriler. Ministr zdravotnictví malé středoevropské země, bývalý lékař, přichází s neuvěřitelně geniálním řešením finanční krize, ve které se potácí systém zdravotnictví: pod heslem "Daruj krev, daruješ si zdraví!" se mu podaří prosadit v parlamentu zákon, podle kterého má každý pravidelný dárce krve veškeré zdravotnické služby včetně léků zadarmo. Spojil se totiž se zahraniční firmou, která se již léta soudila se státem o náhradu za zmařené podnikání s krví a nabídnul jejímu záhadnému majiteli podíl na státním monopolu na obchod s krví a krevními deriváty. Této firmě předal jako investiční pobídku i státem vybudovanou továrnu na zpracování krve a výrobu léků.
Ti občané, kteří neprojeví ochotu darovat jednou měsíčně krev, si musí všechny zdravotnické služby krvavě platit. V zemi vznikají luxusně vybavená střediska pro odběr krve a občan, který se nezapojí, se stává postupně předmětem opovržení. Na severu země vzniká nová automobilka postavená cizinci z daleké země, ze které vyjíždějí automobily s neuvěřitelně malou spotřebou benzinu. Sice se o nich tajně šíří zprávy, že jezdí na biologický motor čerpající energii přímo z těla řidiče prostřednictvím pedálu plynu, ale jejich nízká cena tyto fámy umlčuje.
Celá historie neuvěřitelného vzestupu ministra zdravotnictví je ale podezřelá zapomenutému bývalému pastevci dobytka a ministrovi vnitra z dávných revolučních časů. Pod změněnou identitou se nechává najmout jako topič do objektu ministerstva zdravotnictví, kde poté, co zde přespává ve spacím pytli, záhy zjistí, že se v tajném podzemí tohoto paláce konají krvavé orgie sekty upírů vedených přímo ministrem zdravotnictví. Prohlédá tak jeho záměry uvrhnout postupně celou zemi a posléze i Evropskou unii do područí nové generace upírů s cílem se stát nakonec prezidentem EU. Díky svým starým kontaktům s americkou FBI a CIA se tento bývalý politik obrátí na své kamarády v boji o pomoc. Do hlavního města přijíždí známý likvidátor upírů Blade a nastává nelítostný boj. Film končí záběry řeky, po které pod oblouky středověkého mostu odplouvají mrtvoly upírů. Věčný disident se na mostě loučí s Bladem a odchází na hrad. Byl totiž právě zvolen ve všelidovém hlasování prezidentem své země. V záběru světoznámé siluety hradu ale krvavá oblaka zbarvená zapadajícím slunce zvěstují, že boj ještě neskončil.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.