CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

1.2.2006 - Surreality IV.- "Psychoroboti uchvacují moc aneb Blade V."

Filmový scénář. Světem právě prošla vlna prasečí chřipky, která mutovala s lidskou při likvidaci výkrmny prasat v blíže neurčené středoevropské zemi. V jedné z opuštěných průmyslových zón experimentuje s bionanotechnologií zrůdný lékař a bývalý ministr zdravotnictví, kterému se podařilo uniknout před Bladem. Za tajné podpory nadnárodního koncernu vyrábějícího potravinové doplňky se mu podaří vyvinout nápoj podporující dramaticky hubnutí spalováním tuku v lidském organizmu. Nápoj ale obsahuje také biologické nanoroboty, které se při požívání nápoje postupně v těle konzumenta stěhují do mozku. Jejich chování a působení na mozek nositele je řízeno na dálku pomocí terestriálního digitálního televizního vysílání. Podprahové relace vysílané v relacích komerčního televizního kanálu zaměřeného na podporu prodeje nového nápoje obsahují politickou reklamu a z obyvatelstva se tak postupně stávají psychoroboti řízení na dálku.
Bývalý ministr spolu s politiky svržené strany, které se přezývalo v dřívějších časech "rudá" nebo "strana krvavých rukou", vyhrává snadno pomocí zmanipulovaných voličů volby a uchvacuje moc ve státě. Blade je v té době na odpočinku na venkovském ranči prezidenta, kde vede vesnický kroužek milovníků japonského meče. Je prezidentem povolán opět do akce, když prezidentovi poradci odhalí příčiny podivného chování voličů. Prezident aktivuje tajnou vojenskou jednotku zapojenou přímo do NATO a pomocí specialistů z CIA se podaří zjistit, odkud je ovládáno vysílání řídící nanoroboty v hlavách obyvatel propadnuvších hubnoucí mánii. Blade zjistí, že celý projekt ve skutečnosti řídí banda upírů, kteří přežili jeho poslední útok a v nelítostné řeži je v atraktivních kulisách průmyslových hal zlikviduje.
Specialisté CIA pak pomocí digitálního televizního vysílání nakazí nanoroboty v hlavách diváků počítačovým virem. Vše končí v osvobozujícím břišním kataru, který sice pro svůj celonárodní rozsah vyvolá pozornost mezinárodní zdravotnické organizace, ale protože nejsou zjištěny žádné skutečné příčiny ohrožující životy, je mezinárodní karanténa odvolána.
Procitnutý lid osvobozený od umělé manipulace vychází do ulic a prezident vyhlašuje mimořádné volby. Zemi navštěvuje nečekaně americký prezident, který tak vyjadřuje důvěru USA ve zdejší demokracii. Blade definitivně odchází do důchodu a věnuje se jen svému spolku přátel japonského meče.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.