CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

6.2.2006 - Absolutreality: Co soudí diváci o filmu Perníková věž.

Fčera sem se mrk na net, cože to dávaj v tývý. Ale co sem tam hodil vokem, tak sem se rači na to nedíval. Šak zírejte, co říkaly diváci na ten čekmúvíšit:
Na Českou kinematografii poměrně neobviklý, ale bohužel nic převratného, co by mě zvedlo ze židle. Herecké výkony mě nijak zvlášť neohromili, celkově takový průměr.
---
Film Perníková věž byl podle mého názoru pěkná blbost, tento film se mi fakt nelíbil, když jsem na něm byla v kině tak jsem si myslela, že odejdu, fakt mě to nebavilo a bylo mi líto vyhozených peněz, ale nakonec jsem to dokoukala a konec byl fakt, hnusnej. Mě to přišlo ubohý, nevím co bych na tom našla, že se mi aspoň trošilinku líbilo, ale opravdu sem přemýšlela dlouho a tento film se mi nelíbil a nezaujal mě.
---
Skvělej českej film o mládeži. Dva mladíci jsou zapleteni do obchodu s drogomi, které oni sami požívají. Jeden z nich příjde o svou kamarádku z dětství a bude si myslet, že ji zabil jeden diler. nakonec, ale zjistí, že ji zabil on sám a proto taky zpáchá sebevraždu. Smutnej konec, ale jinak hezkej děj. Ve filmu nechybí i spousta veselých historek....
---
Film , ktery jakoby opisoval zivot mnoha z nas . vsichni rodice takovyto lidi zatracuji a varuji sve deti, aby se k nim nepriblizovali. jenze sami vidite , jak oni maj trapeni . nejvic se mi libilo na zacatku , kdyz ten typek nasypal huleni do kafe a pak si to kafe udelali jeho rodice ... :) a zase sem brecel kdyz ujizdeli v aute a fizlobe sejmuli tu holku :( jinak film co dokaze oslovit nezakomplexovane obyvatelstvo .
---
A kurva!!jo skvělej českej film..Prostě uplně mimo a to je na tom nejlepší.Třeba když dá ten kluk svýmu otcovi(policajtovi) do čaje(nebo kafe) trávu(nebo perník??) a on je pak taky mimo...Nebo když zdrhaj před jedněma lidma a ty jim pak zastřelej holku jeho kámoše..Ale nejlepší je na konci...Když se jde k sousedovi optat na smrt svý holky(v celým filmu totiž zjištujou jak zemřela jeho holka) a od něho se dozví že naposled šel on s ní někam(asi domů).No pak si nak vzpomene...nabídl tý holce drogu,jí se udělalo špatně a někde chcípla...Vrátí se na místo kam jezdili jako malí se svýma rodičema a pak prostě jde do vody...a pořád jde jde až už neni..no taky skvělej soundtrack!!!doporučuju..
---
Milan Šteindler se vrátil.Ale bohužel ne do hrobu, ale do kina.Dvakrát smůla za ten blbej scénář.Horší už to snad ani nemohlo bejt!
---
Velice pěkné výtvarně (kamera a dekorace) - ovšem nezvládnuté po scénáristické, herecké a režisérské stránce. Strašlivé dialogy!!!
---
Podrobnosti o tomto díle českých kinematografů: Perníková věž, černá komedie o drogách, pomstě a lásce (2002). Hrají: J. Dolanský, R. Kuchař, D. Nvotová, V. Exnerová... Scénář M. Němec. Kamera R. Řeřicha. Režie M. Šteindler. Český Lev: dvě nominace: Střih a Zvuk
Pramen: komentáře z netu, autoři neznámí. Vysvětlivky: "Čekmůvíšit"- český film nevalné kvality, "diler"- pouliční prodejce drog, "huleni"-marihuana, "fizlobe"-myšleni policisté, nejspíše překlep, "nak"- ňák, nějak, "soundtrack"- filmová hudba.
Přes zdánlivě spíše odmítavé názory na tento film je ale patrné, že jej přesto několik lidí vidělo a že se tak potvrzuje vhodnost nového zdaňování reklamy v komerčních televizích, které tak budou přispívat do fondu filmového umění a podpoří tím vznik podobných českých filmů, které se jistě nesmazatelně zapíší do dějin světové kinematografie. Koneckonců, čeští filmoví umělci musí být z něčeho živi a když jim to nedokážeme spořádaně zaplatit formou vstupenek do kin, tak je to potřeba z nás vyrazit nějak jinak. Třeba v ceně zboží na krámě.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.