CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Wýklad o darech, a o tom zda-li braní těchto darů něco nesprawedliwého jest.

Pan Kristus sám, když se w Betlehémě narodil, přijímal od pastýřů a jiného chudého i také bohatého lidu jak na příklad ti 3 králowé byli, dary; - a co od něho chtěli, od pána Krista? - To oni sami newěděli. - A ejhle pan Kristus nás wšecky, tedy také ty, kteří ty dary dali, umučením spasil. Tážu se, byly ty dary něco nesprawedlivého? - Co? - Ergo: auředník může také dary brát, - když je Kristus bral. Quod erat demonstrandum. Tedy pánowé, kteří jste na rozpacích byli, zdaliž dary bráti máte neb ne, nerozmešlejte se dlauho, dle onoho logického uzawření odpadne každé nedorozumění.

Inspirován tímto logickým vývodem Karla Havlíčka Borovského z roku 1849 se táži, proč vláčeti pana Jana Mareše, ředitele Národního bezpečnostního úřadu, médii kvůli nevinnému daru ve formě starožitných hodinek? Je dokonce nejisté, zda ty hodinky vůbec správně ukazují a chudák Mareš je dokonce sám vrátil poté, co si uvědomil, že by jej mohli zlovolní novináři za ně popotahovati. Jedná se tu nepochybně o závist, protože novinářům nikdo takové krásné dary nedává. Není divu, za takové slátaniny je platí a ještě by rádi brali něco bokem!
Náš premiér nechce ponechat celou záležitost bez povšimnutí, naopak netajil své rozpaky nad tím, že si někdo dovoluje poskytovat médiím nahrávky telefonických hovorů. "Opakované úniky tajných a důvěrných informací ze soudních vyšetřovacích spisů předsedu vlády velmi znepokojují. Očekává, že se touto skutečností se vší vážností budou zabývat příslušná ministerstva spravedlnosti a vnitra, případně orgány činné v trestním řízení," sdělila národu mluvčí vlády Orgoníková. Vedení policie v pondělí rozhodlo, že bude řešit únik informací odvysílaných ve skandální reportáži České televize. "Pokud zjistí podezření ze spáchání trestného činu u policisty, předá věc inspekci ministra vnitra," řekla mluvčí ministerstva Radka Kovářová.
To je ten správný směr, kterým by se mělo vyšetřování ubírat. Pan Mareš musí zažalovat ty, kteří vytáhli na světlo záznamy hovorů, protože to je zásah do jeho soukromí. Vždyť aby se člověk bál něco do telefonu říci, že si to pak bude poslouchat celý národ! Ty, kteří to z policie či odjinud vytáhli a nejspíše za mrzký peníz televizi prodali, je třeba zavřít až zčernají a tím bude celý vykonstruovaný skandál zlikvidován. Příště si už nikdo něco takového nedovolí. A vůbec: největší chybou je, že se telefonní hovory nahrávají. Jak je patrné, je to nebezpečná dvousečná zbraň. Je třeba nahrávání zakázat podobně jako to tajné nahrávání různých schůzek a rozhovorů. A fotografování také, protože který politik se má na sebe dívat, jak spí v parlamentě nebo si otvírá na někoho hubu, vyvaluje pupek či bulvy. A nezapomenout na zákaz uveřejňování karikatur v novinách a v televizi, přináší to jen samé zmatky a katastrofy. Snižuje to vážnost vlády, parlamentu, prezidenta a Pána Boha. A také různých náboženství. Dovolí si snad někdo publikovat v novinách karikaturu pejzatého Žida jak prodává pančovanou kořalku chudákům? Nedovolí. Nebo Roma, jak krade poklop od kanálu? Tak proč se mají muslimové dívat na Mohameda s bombou v turbanu? Vždyť by mu tam mohla vybuchnout!

8.2.2006 [Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.