CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Dělnický první máj oslavíme s ČESKÝM TELECOMEM.

Uklidněte se, nespletl jsem si měsíc, do prvního května je ještě daleko. Ale až tu bude, skončí regulace cen na telekomunikačním trhu. A ČESKÝ TELECOM (ČTc) se na tuto "událost" připravuje již dnes. Zjednodušeně řečeno, nastane zdražení o jednu pětinu. U tarifu Standard jde například o čisté zdražení o 74 korun. S cenami volání ČTc hýbat nebude, jen nabídne řadu těšínských jablíček ve formě volání "zdarma", pokud si jej předplatíte přechodem na jiný výhodný tarif nebo si přikoupíte "balíček". Podrobněji čtěte v iDNES zde.
Pokud si ale v nové nabídce ČT nevyberete a rozhodnete se pevnou linku zrušit, protože buď:

pak vám poradím, jak nejvýhodněji pevnou linku u ČTc zrušíte:
  1. Zavolejte na zdarma linku 800 123 456 a probojujte se k operátorovi. Vysvětlete mu, že chcete zrušit pevnou linku a rádi byste to udělali formou vypojení na zkoušku. To je postup, kdy vám telefon uvedou do jisté hibernace: z telefonu lze volat na tísňové linky zdarma a na váš telefon se kdokoliv dovolá za svůj tarif. Vy budete platit každý měsíc 1 Kč.
  2. Operátor/ka vám sdělí, že tohle ale nemůže sama udělat, ale že vám někdo zavolá a domluví se s vámi. Dejte jí libovolné spojení, nejlépe mobil a čekejte.
  3. Během jednoho či dvou dnů vám zavolá někdo z ČTc a bude vyzvídat, proč chcete linku zrušit. Je celkem jedno, co mu odpovíte, vhodné je tvrdit, že momentálně tu linku nepotřebujete a nevíte, zda jí během několika dalších měsíců nebudete zase potřebovat.
  4. Pracovník ČTc vás požádá, abyste napsali písemně dopis na adresu, kterou vám nadiktuje (je do Brna) a v něm uvedli, že žádáte o vypojení na zkoušku. Nejlepší je si stáhnout a vytisknout dokument Vypojení na zkoušku, popisující Obchodní podmínky vypojení na zkoušku. Dále si stáhněte formulář pro výpověď nazvaný Ukončení dílčího smluvního vztahu. Ten vyplňte a pošlete obyčejně do Brna na adresu Telefónica 02 Czech republic, PO BOX 10 Brno 65610. Nejlepší je si tento formulář vytisknout a mít ho v ruce, když se budete dohadovat s pracovníkem ČT, když vás zavolá. Proberte s ním pro jistotu, co tam máte zaškrtnout a co kde vyplnit.
Poté vám po uplynutí jednoho měsíce telefon přepojí do nového režimu a to nejdéle na dobu šesti měsíců. Během této doby můžete zapojení do normálu s vámi zvoleným tarifem obnovit. Celé se to dá udělat jen jednou za 12 měsíců. Domnívám se, že je tento postup lepší, než prostě linku zrušit během jednoho měsíce. Co když se za půl roku situace na telekomunikačním trhu změní? Co když bude místní volání zadarmo? A navíc: na ten telefon vám může kdokoliv během toho půl roku zavolat a vás to bude stát jen korunu měsíčně. Jediné, co mi na tom vadí, že zaplacení té koruny mě bude stát dvacet korun! Ale i to se dá ošidit, zaplatit až po upomínce za dva měsíce...

6.4.2006 [Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.