CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Jak je dnes ve světě? No, nic moc.

Cena benzinu se přehoupla přes "magickou" třicítku, brzo bude tou magickou čtyřicítka a tak dále pořád jedním směrem. Teherán je přesvědčen, že současné rozpory kolem íránského jaderného programu je možné vyřešit diplomatickou cestou. Vyjádření přišlo krátce poté, co zástupci Evropské unie, Spojených států, Ruska a Číny souhlasili s tím, aby se případ Íránu stal v březnu předmětem jednání Rady bezpečnosti OSN. Pokud se do té doby nezmění postoj Teheránu. OSN ale jako vždy nic nevyřeší. Nemá totiž žádnou armádu a je jen pro srandu králíkům, králům i prezidentům. Ke zdrženlivému postupu vůči Íránu, jehož civilní jaderný program děsí šéfy mocných států (hezký obrat, už jste viděli vyděšeného Bushe?), vyzvaly mezinárodní společenství včera diplomaté z Ruska a Číny. Peking čeká na návrh rezoluce, která by měla otázku Íránu přinést na půdu Rady bezpečnosti OSN, a až poté bude formulovat svůj postoj. Americká ministryně zahraničí Condoleezza Riceová ve středu podle agentury AFP prohlásila, že Spojené státy by mohly v krizi kolem jaderného programu v Íránu zasáhnout vojensky proti této muslimské zemi s odvoláním na to, že Washington má právo na sebeobranu. A to podle Riceové s mezinárodní koalicí, ale i samy. "Právo na sebeobranu si nevyžaduje rezoluci Rady bezpečnosti OSN. Je nutné poznamenat, že prezident nevyloučil žádnou možnost," vyjádřila Riceová, co si USA myslí o té otravné OSN. Dodala, že USA hodlají použít politická, ekonomická a další dostupná opatření k přesvědčení Teheránu, aby upustil od obohacování uranu, které by mu umožnilo získat jaderné zbraně. Jinak nastoupí metoda zvaná "americká sebeobrana".
To je docela hezká definice docela obyčejné mezinárodní vojenské agrese. Také se tomu někdy říká bezpečnostní operace. Válka v Afghanistanu i v Iráku nedopadla nijak slavně a "bojovníci za svobodu" se nevzdávají a denně umírají i američtí vojáci. Heroin pěstují Afghánci nadále jako hlavní zemědělskou plodinu a tak americká drogová mafie o své příjmy nepřišla. Co je ale důležité, ceny ropy na mezinárodním trhu neustále a trvale rostou a nikdo nedává naději opačnému vývoji. Americký prezident zřejmě nyní čeká na pokyn prozřetelnosti (jak asi taková prozřetelnost vypadá?) či spíše na nějaký teroristický útok kalibru 11.září, do kterého by byli zapleteni iránští teroristé. To je známý trik, který vynalezl v minulém století pán jménem Hitler. Když potřeboval zabrat Polsko, fingoval polský útok na německou rozhlasovou vysílací stanici v Gliwici. Až k tomu dojde, nedá se už nic dělat, válka musí být: zabili jste mi babičku (dědečka, tchýni, americké občany), a tak dostanete přes držku. Pak už konečně budeme držet ty naftové studny pod palcem. Podle některých odborníků jde ale ve skutečnosti o utajovaný boj mezi dolarovým světovým trhem a snahou EU používat na mezinárodním trhu včetně nafty svoji měnu, neboli euro. Zajímavé podrobnosti v jazyce slovenském čtěte zde, zejména překlad článku F.Wiliam Engdahla "Ako Medzinárodný menový fond (MMF) podporuje dolárový systém." Ve formátu HTML najdete články NII zde.
Situaci ale poněkud komplikuje náhlá snaha Ruska a Číny nedopustit tento nový americký vojensko-turistický výlet. Rusko má možnost prodávat naftu a plyn právě do Číny a sama čínská komunistická strana by ráda ropné pole kdekoliv na světě ráda zabrala pro sebe. Zdá se, že tentokrát americký orel narazí na čínského draka.
Jak říkal už Lenin: Što délať? Odpověď pro pravici je jednoduchá: držet hubu a krok. Jednou jsme v NATO a "dobří" spojenci USA a tak se očekává, že do Iránu po "vyhrané" válce pošleme jednu nemocnici, chemiky a pár policejních instruktorů. I když jeden neví: pokud zůstane u moci "koalice" KSČM a ČSSD, pak to spíše vypadá, že se našim budoucím "velkým přítelem" spíše stane Čína. Vždyť se přece Paroubek nechal slyšet, že udělá z Česka nástupiště pro čínské výrobce a obchodníky do Evropy! Tedy moderní varianta Albánie. Všichni továrníci i kapitáni obchodu jsou v Číně zároveň předními funkcionáři KSČ, rozuměj Komunistické strany Číny. Našim podnikatelům proto doporučuji: je na čase si u plastického chirurga nechat zešikmit oči a používat spíše žlutý "samoopalovací" krém a vstoupit do ČSSD, ti odvážnější do KSČM. A začít se učit čínsky a rusky!

20.4.2006 [Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.