CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Drobné potíže s podpisem smlouvy na automobilku v Nošovicích.

Jihokorejská prokuratura zatkla generálního ředitele automobilky Hyundai Motor Čong Mong-kua kvůli podezření z korupce. Předseda senátu I Jong-sok agentuře AP řekl, že vznesená obvinění jsou vážná a soud má obavy, že pokud se Čong ocitne na svobodě, může začít likvidovat důkazy. Prokuratura o vydání zatykače soud požádala kvůli podezření, že ředitel automobilky zpronevěřil podnikové peníze a vytvářel tajné fondy, z nichž firma uplácela politiky a další vlivné lidi.
Nelekejte se, určitě Čong Mong-kua nepodplácel naše politiky, aby vytvořili pro společnost Hyundai ty nejlepší podmínky pro podnikání. Na to ani nepomyslete! Současné "problémy" vedení Hyundai jsou zanedbatelné a smlouva o výstavbě automobilky bude podepsána. Sice nikoliv při slavnostním poklepávání zlatým kladívkem na naleštěný základní kámen někde na nošovickém poli, ale přímo v Koreji, kam se Paroubek nebo spíše ministr průmyslu a obchodu Urban jistě rád vypraví. Musíme jen doufat, že nebude muset smlouvu podepisovat někde v neútulném prostředí vazební věznice. Koneckonců i v Koreji platí presumpce neviny a tak je třeba na obviněného Čong Mong-kua pohlížet jako na nevinného.
V případě výstavby nošovické automobilky dozajista nepůjde o trik, který realizoval expremiér Zeman při sjednávání zakázky na výstavbu dálnice na Moravě s izraelskou firmou Housing & Construction. Také v roce 2002 Zeman uzavíral smlouvu kvapem před volbami, aby tak podpořil šance své strany vyhrát v nelítostném boji. Smlouva byla po volbách zrušena na příkaz Špidly a účinné spolupráce Grosse a tak Izraelci odešli zcela spokojeni s bezpracně získanou smluvní pokutou ve výši 600 milionů korun (více zde). Zdali je v smlouvě o automobilce Hyundai nějaká podobná doložka o smluvní pokutě, není známo. Takové věci se nezveřejňují národu ani tehdy, když jsou to občané, kteří to pak zaplatí.
Občané tohoto státu si ale nic podobného po čtyřech letech nepřipouštějí a radují se nad představou, že z kovárny Sovětského svazu se stáváme plechárnou dálného východu. Podle průzkumů se totiž většina národa domnívá, že rázný Paroubek by byl lepší budoucí premiér než prázdný, nevýrazný, bojácný a tupý Topolánek. Paroubek v sobě totiž dokonale ztělesňuje představu o běžném českém občanovi, který za komunistů lehce kličkoval a někdy i kolaboroval v zaměstnání a doma nadával na režim, chodil na schůze ROH a SČSP a opět nadával na režim v hospodě či ve frontě na maso a dnes jde razantně kupředu za svým cílem. Paroubek je jednoduše řečeno rozený vůdce stáda.

3.5.2006 [Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.