CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Už zase bijí naše děti, pardon, politiky!

Policista, který v pondělí zbil sekční ředitelku úřadu vlády a volební kandidátku Strany zelených Kateřinu Jacques, sloužil před listopadem 1989 u pohotovostního pluku - v elitní jednotce na rozhánění protikomunistických demonstrací. Včera na to upozornil známý potížista a obhájce lidských práv Stanislav Penc (mimo jiné i chovatel koz, které využívá i při politickém boji), který Kateřinu Jacques v kauze zastupuje. Nadřízení policisty to potvrdili, ale jestli skutečně tehdy proti demonstrantům zasahoval, nevědí. Pro kandidátku zelených je jistě skvělou reklamou, když je bita naší demokratickou policií. Je to lepší než přepadení komunistického poslance neznámými násilníky a dá se očekávat, že tento incident neblahý pro policii blaze prospěje k získání voličů, zejména těch mladších, kteří také trpí zvůlí policie, když je tluče na neformálních, svobodných setkáních kdesi na louce u lesa. Policie by už jednou provždy měla nechat toho směšného doprovázení pochodů extremistů všech ražení a nechat je konečně jednou se pořádně porvat. Kateřina Jaques by tak byla bývala dostala nakládačku od hnusných pravicových nacionalistů a zviditelnila by se v TV stejně jako nelítostná bojovnice proti odpůrcům multikulturalismu či spíše levicového internacionalizmu a anarchizmu. Možná, že by pak mohla ukazovat na kameru mnohem hezčí zranění, třeba i nějakou tu krev. Prostě policie by měla příště v klidu za rohem vyčkávat, až začne být profesionálními pseudopolitickými rváči narušován veřejný pořádek a hlavně až začne být ničen veřejný majetek. Pak by je měla všechny bez rozdílu názorů, ras a přesvědčení rozehnat vodními děly a slzným plynem, podle vzoru civilizovaných demokratických státech jako je Francie či Německo nebo Belgie. Hlavně nikoho nezatýkat a necpat násilím do auta.
Jedna věc je na "případu" Kateřiny Jacques trochu zvláštní: kde se tato dáma vzala na tak významné funkci na úřadu vlády, v jejíž již dávno rozpadlé koalici se její nyní rodná Strana zelených nenachází ani náhodou. Nepatří snad mezi její přátele někteří bývalí členové StB, kteří jak známo, Stranu zelených po převratu zakládali a jsou dodnes dobrými soudruhy vládnoucí "nekoalice" ČSSD a KSČM? Úchvatný materiál o Straně zelených je k vidění na stránkách divokého a nespoutaného Petra Cibulky. Veřejné a dobře zdokumentované zmlácení Kateřiny Jacques připomíná scénář událostí 17.listopadu 1989 se "zabitým" studentem Martinem Šmídem-Zifčákem. Včetně té účasti policisty z pohotovostního pluku SNB. Není to snad příliš mnoho náhod najednou? Ale to je ode mne asi už příliš mnoho fantazie.

4.5.2006 [Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.