CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

iHNed.cz šíří pitomosti a nepravdu, ČESKÝ/španělský TELECOM hrabe.

V článku Radiokomunikace se přiblížily Telecomu se píše: "České radiokomunikace (ČRk) se rozhodly v počtu pevných linek konkurovat největší telekomunikační firmě v zemi - Českému Telecomu (ČTc). Včera oznámily, že převezmou alternativního operátora Tele2. Tím se dostanou na druhé místo v počtu klientů s pevnou linkou. Spojená firma bude mít 450 tisíc zákazníků s "klasickým" telefonem. Jednička trhu Telecom jich ale má přes tři milióny. Radiokomunikace proto mají v plánu dál posilovat. "Letos zpřístupníme služby v naší síti pro více než milión klientů. Chceme pokrýt čtyřicet procent všech pevných linek v České republice," řekl včera Scott Baker, místopředseda představenstva radiokomunikací."
Z uvedeného textu by mohl nezasvěcený čtenář nabýt dojmu, že snad České radiokomunikace natahují po celé zemi nějaké dráty a přetahují zákazníky ČTc. To je samozřejmě naprostá pitomost: ve skutečnosti ČRk převzetím TELE2 jen "koupily" zákazníky , kteří platí jako mourovatí ČTc za pevnou linku základní paušál a alternativnímu operátorovi TELE2 peníze za hovory. ČRk tak nadále zůstávají v "podnájmu" ČTc a svojí aktivitou jej jen ochuzují o zisky z hovorů nebo z ADSL. ČTc se ale pojistil zdražením základních poplatků za používání linky. Uvedený článek v iHNed.cz je klasickou ukázkou tupého přebírání tiskových zpráv od mazaných firem. Důsledkem je nevědomé nebo možná vědomé klamání veřejnosti za úplatek ve formě placené reklamy.
V rozhodování, jaký tarif si u ČTc zvolit a zda používat alternativního operátora vám poněkud pomůže článek Jiřího Peterky Český Telecom zdražuje a zlevňuje. Zdůrazňuji trik, který ČTc použil u tarifu Telefon Expres Mini a tarifu Telefon Mini: za každý hovor se připočítává jednorázový poplatek 5,95 korun a to i za hovory uskutečněné přes jiného operátora! (Platí od 11.5.2006).
Jak jsou na tom tedy zákazníci, které převzaly ČRk od TELE2 ? Za předpokladu, že mají od ČTc tarif Standard za zvýšenou cenu 403,41 korun včetně DPH a volají hlavně ve špičce na pevné linky nebo mobily, pak trochu ušetří. Do zahraničí ČTc tvrdě konkuruje voláním XCall. Pokud máte TELE2 tzv. natvrdo bez nutnosti vytáčet předvolbu 1002, dá se to řešit předvolbou 1022, což je ČTc. Tak můžete svého alternativního operátora "obejít" a využít službu ČTc. Můžete vybírat i jiného alternativního operátora, například VOLNÝ Hlas. Nenechte se zmást cenami, VOLNÝ je uvádí ve srovnání s ČTc bez DPH. Suma sumárum, ať si vyberete jako operátora vaší pevné linky kohokoliv, vyjde vás to plus mínus nastejno. Jen snad pro velice komunikativní dámy lze doporučit tarif ČTc VOLNO za 498,61 korun, se kterým se dá telefonovat mimo špičku zdarma. Pochopitelně jen na jinou pevnou linku v tomto státě a každých 29 minut je třeba hovor ukončit a opět navázat.
Jak tedy můžete skutečně ušetřit? Je to prosté: nikam nevolejte. Pro osobní výlevy použijte papírový dopis nebo alespoň mail, bude to tříbit vaše vyjadřovací schopnosti a zdokonalíte se v pravopisu, který je ještě stále, zejména v zaměstnání, potřeba. Pokud někdo bude potřebovat slyšet váš neodolatelný hlas, tak ať vám zavolá a zaplatí to. A nejlepší ze všeho je se místo telefonování sejít osobně. Jako za starých časů. V klidu někde v kavárně nebo v hospodě. Tam si také můžete zadarmo zanadávat na to, jak nás ti telefonní operátoři okrádají a peníze ušetřené za hovorné utratit. Po zaplacení si můžete cestou svobodně zanadávat, jak nás okrádají ti restauratéři.

[Všechny ceny uvedené v tomto článku jsou včetně DPH.]
5.5.2006 [Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.