CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Jste mladí a in? Volte Novou unii svobody!

Internetové stránky nova.unie.cz se tváří jako oficiální vývěska liberální strany US-DEU pana koaličního ministra spravedlnosti Němce. Ten se zde netají v rámci předvolební agitace se svými ultraliberálními názory na drogy:
Redaktor Nedělního světa: Vy opravdu vnitřně souhlasíte s tím, že by mělo být povoleno pěstovat soukromě marihuanu v neomezeném množství?
Pokud by ji lidé neprodávali? Copak vám někdo říká, kolik máte vykouřit cigaret nebo sníst kompotu? Trestní stíhání každého, kdo má u sebe určité množství drogy, prosadila policie kvůli své pohodlnosti. Je spousta věcí, které smíte doma mít, ale nesmíte je prodávat. Proč by to tak nemělo fungovat s marihuanou.
S tímto přístupem byste mohl povolit vařit doma třeba pervitin, kdyby ho dotyčný neprodával.
Samozřejmě i tato úvaha je na místě. Začínáme u drog, jako je marihuana, protože jsme přesvědčeni, že kriminalizace přináší daleko více škody než užitku. Co se týče tvrdých drog, to je otázka k diskusi. V zásadě si myslím, že pokud někdo vyrobí cokoli pro vlastní potřebu, tak je to fakt jeho věc.

Velice pěkné, tyto názory pana ministra spravdlnosti vyzvedly z křesla i představitele státní protidrogové centrály.
Existují ale i jiné internetové "partyzánské" stránky Nové unie svobody vyvedené v jednotné fialové barvě, poněkud hůře čitelné ale o mnoho více liberální. Nejen používáním velice hovorové verze českého jazyka, ale i mnohem liberálnějšími názory a postoji. Anonymní představitelé Unie svobody se zde vyznávají i ze svého paktování s ČSSD nevybíravými slovy. Duch zde uveřejňované předvolební agitace jasně směřuje mezi nejmladší voliče, od kterých doufá pan Němec získat alespoň 7 procent hlasů. Cituji:

Odporné a zahnojené byly Krokovy chlévy, plné špíny, smradu a křivice. Co naplat, že v nich stovky býků vynikaly krásou a silou, hnus a zápach ztrpčovaly lidem v okolí život a stáda hynula.
Lecjací reci slibovali, že s nepořádkem v chlévech zatočí. Za posledních sedmnáct let však všichni podlehli a neuspěli – buď smradem zhynuli, nebo se s ním zpaktovali. A zápach rostl.
I my jsme slibovali, že zbavíme stát špíny. Zpaktovali jsme se s mocí, abychom si vydobyli slávu. Smrad nás však pohltil a téměř udolal. Pochopili jsme, jak se cítí všichni loseři, rozdílní, malí a diskriminovaní. Pochopili jsme, jak obtížné je jít svou cestou a nakolik je dav zotročován v poslušné stádo.
Poznali jsme, že sloužit lidem je daleko důležitější, než se paktovat s vládci. Lidem zbaveným smradu a špíny se začne žít lépe. A pak se bude žít lépe i nám.
Zde před vámi stojíme. Přijďte nás podpořit 2. a 3. června 2006 k volebním urnám.
Možná je to nadlouho poslední šance na změnu.

Text je to nesmírně úderný až revoluční. Má jen jednu vadu: není z něj jasné, s kým se vlastne Unie svobody chce "svobodně" zpaktovat poté, co proleze s odřeným hřbetem do dolní sněmovny. Celý tento pokus o obrodu této pidistrany má ale jednu zcla zásadní vadu: tvůrci nové imáge zapomněli na fakt, že právě ti nejmladší občané tohoto státu nejčastěji nechodí volit právě proto, že to považují naivně za výraz své absolutní osobní svobody! Kdo se naopak dostavuje nejčastěji, jsou důchodci, z těch pak nejspolehlivěji volí své oblíbence komunisté a jejich fandové.
Je to hezký nápad, který ale nejspíše vzešel z pomatených mozků tvůrců televizních a jiných reklam a reklamních akcí. V této postmoderní agitaci už jen chybí fialové letáky s nalepenou prázdnou obálkou, na které by byl nápis "Když nás budete volit, příště bude v této obálce marjánka!".
Pro ty, kteým bude líno prohlížet stránky Nové unie svobody přináším několik citátů z jejich neohrožených a svobodomyslných názorů:

It´s legal to be a loser
Někdo prostě chce jenom žít. Chceme, aby takovým lidem stát i koncerny daly pokoj. Aby nám všem daly pokoj! Nestojíme o to, aby nás mocipáni přes svou policii stavěli do latě na základě trapných záminek jako je hulení nebo špatné parkování. Nestojíme o to, aby nás banky a koncerny zotročovaly v systému doživotních hypoték, protože chceme třeba jen střechu nad hlavou!

It´s legal to work
Za dobrou práci si zasloužíme lepší plat! Stát musí slevit na daních, na sociálním a zdravotním pojištění. Berní úředníci musejí dát pokoj všem, kdo jsou schopni a chtějí se postarat sami o sebe a kdo chtějí žít lépe než z ruky do úst!

It´s legal to speak
Chceme větší možnost projevit se! Psát po zdech není na kriminál. Regulace médií musí být zrušena. Média mají právo psát o skandálech a novináři musejí být dekriminalizování za svou práci! Lidé musejí dostat větší prostor v médiích! Za názor nesmí hrozit pokuty ani vězení!

It´s legal to protest
Chceme, aby stát a establishment daly pokoj všem, kteří chtějí žít trochu nebo úplně jinak, než jak se to hodí mocipánům. Chceme, aby nás nechali vyjádřit svůj názor. A rozhodně nechceme napomáhat potlačování názorů jinde ve světě, zastavme mezinárodní hysterii okolo terorismu! Teroristé se nerodí a lidé v jiných kulturách jsme my. Oni jsou my a my jsme oni!

It´s legal to be fair / It´s legal to be guilty
Chceme pročistit policii, justici a státní správu od bratrstev, mafií, korupce a vyděračů. Chceme zpřísnit tresty za nebezpečnou a násilnou činnost. Chceme, aby slušní lidé neměli oplétačky s policií za to, že vyhulí dva jointy, špatně zaparkují, nebo dluží korunu na daních. Ať se policie a soudy zabývají zločinci a nám dají pokoj!

It´s legal to die
Povolme euthanasii! Každý má právo zvolit si život nebo smrt.

Zapomeňme na čtrnáctky
Kdo jsme se těšili na 14 leté roštěnky, tak jsme dnes ostrouhali. Socani s kalouskovcema a komoušema kvůli předvolebnímu politikaření smetli nový trestní zákoník, na kterém pracovaly týmy expertů 15 let. Zapomeňme na měkké drogy, beztrestnou sebevraždu a legální sex se čtrnáctkama. Bolševické právo zvítězilo a přetrvá, asi na věčné časy!

Chceme zhulit národ?
Opakovaně se v ohlasech objevuje otázka, jaký je vlastně náš postoj k měkkým drogám. Takže budu možná kontroverzní, ale shrnuji: pokud si někdo chce smáznout hlavu, oprostit se od svejch starostí, vyrazit si, uvolnit se, anebo se zřezat do bezvědomí, je to čistě jeho věc. Dokonce i to, jestli si chce povyrazit pouze o víkendu, každý den, anebo každou volnou chvilku, stejně tak jako výběr prostředku, jímž kýženého stavu dosáhne.

Co k tomu dodat? Inu, ubalte si jointa, zhulte se až zfialovatíte a jděte 2. nebo 3. června volit novoučkou Unii svobody. A až ji zvolíte, tak svobodně přefikněte čtrnáctiletou roštěnku a pak svobodně a liberálně spáchejte sebevraždu s opaskem plným semtexu nejlépe v parlamentu u lavic Nové unie svobody. Nezapomeňte před tím votágovat ten barák plnej kreténů. Přeji hezký den, loseři a socky.

15.5.2006 [Trvalá adresa článku].


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.