CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Padla facka, padla na sááále!

Mediální provokatér a zubař známý také jako Viditelný Macek pomstil na sjezdu stomatologické komory před televizními kamerami veřejným pohlavkem Rathovu osobní urážku, kterou mu Rath vmetl do zad prostřednictvím Lidových novin slovy: "Víte, já ho znal ještě z doby, kdy chodil na každý večírek s jiným děvčetem, které bylo tak zhruba o dvě třetiny mladší, než je on. A byla to skutečně pohledná děvčata. A najednou pak se oženil za ty miliony. Já mu to docela přeju. Někdo miluje duši, někdo miluje tělo, někdo miluje peníze." Následně se oba pánové pěstně potýkali až se svalili pod předsednický pult. Tímto činem veřejně viditelným činem zahájil zcela neformálně Macek lékaři vyhlášený "Týden neklidu" namířený proti reformním činům soudruha Ratha (ČSSD) na poli zdravotnictví. Ministr Rath byl poté v rámci zasedání stomatologické komory vypískán.
Pantáta Paroubek (ČSSD) incident označil za politický útok na jeho stranu a ihned veřejně vyzval prezidenta Václava Klause, aby vůči svému dlouholetému poradci Mackovi přijal opatření. Jaká, to neupřesnil, zřejmě měl na mysli domácí vězení, zbavení svéprávnosti a funkce poradce a uvržení do Daliborky. Prezident se podle mluvčího Hájka bohužel nebude k incidentu vyjadřovat. "Distancujeme se od způsobu, jakým řešil svůj spor Miroslav Macek s Davidem Rathem, jakkoli pro něj a jeho ženu máme lidské pochopení a jakkoli jsme přesvědčeni, že doktor Rath ve svých osobních urážkách zachází příliš daleko," stojí v mazaném prohlášení ODS. Paroubek konstatoval, že se sociální demokraté nenechají zastrašovat. Pravděpodobně se obává, aby někde mezi lidem obecným nedostal také po česku přes držku. Má ale přece na rozdíl od ministra zdravotnictví osobní ochranku. V každém případě se zasmrádlý vzduch předvolebních blafů plynoucích ze všech stranických kuchyní poněkud rozpovětřil. Doufejme, že se podobných veselých scén v naší televizi dočkáme více. Existují i jiné metody osobních napadání: polévání vodou nebo pivem, švihání proutkem (Jiří Menzel!), podrážení židle nebo kopnutí do holeně či do zadku oblíbené v dobách němého filmu. Házení šlehačkových dortů je ryze anglosaská zábava a tu bych do našich českých národních politických estrád nezaváděl.

V mnohem mírnější atmosféře proběhl 20.května v Mostě střet antifašistů (?) s neonacisty (?). Útok zápalnými láhvemi hozenými několika antifašistickými aktivisty proti pravicovým radikálům v Mostě se obešel bez zranění. Stovka neonacistů se posléze přemístila do Litvínova, kde se konal pochod k uctění jednoho z jejich před lety zabitých kolegů. Demonstrace proběhla bez závažnějších incidentů, pouze jeden z účastníků byl zadržen kvůli používání nacistické symboliky. Jak je vidět, házení molotovových koktejlů je považováno policií za nezávadnou dětskou zábavu srovnatelnou s házením rachejtlí a bouchacích kuliček. Musíme jen doufat, že se tato technologie politického boje nedostane na předvolební setkání našich milých politiků s občany.

22.5.2006 [Trvalá adresa článku].


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.