CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Dnešek je den velkých událostí!

Tak především propukne na večerní show mistrovství světa v podivné hře, ve které se honí po velikém trávníku 20 mužů oblečených v šaškovských oděvech s krátkými kalhotami a střídavě se snaží obelstít jednoho z dalších dvou mužů, kteří hlídají nesmyslně rozlehlou bránu, která ale nikam nevede. To vše za pomoci zvláštní kulaté věci zvané míč. Vše půjde stranou, protože vítězství našich chlapců je teď to nejdůležitější, co nás zajímá. Když vyhrají, dostane každý půl miliónu korun a budeme jásat a nosit je na ramenou za zpěvu národní hymny. A opijemese z té velké radosti. Pokud snad prohrají, což by si neměli dovolit, stanou se předmětem našeho pohrdání, trenérovi bude nasazena psí hlava a národ se opije žalem, aby zahnal tu stršlivou depresi.
Další velká událost: pantáta Paroubek se omluvil národu za svůj nechutný projev ve kterém se zmínil o pravicovém puči srovnatelném s únorem 1948 poté, co navštívil včera našeho milostivého vladaře na Hradě. Současně vrtošivému staříkovi důrazně doporučil, aby jej jmenoval premiérem poté, co se to chlapci s gulami Topolánkovi nepodaří, o což se sám zaslouží. Velmi státnické, že? Pantáta a vůdce náš by pak nepochybně vytvořil koalici se zelenými a těch pár dalších hlasů by dodali komunisté. Koneckonců socanská erbovní růže je podpírána zeleným lístkem, že? I Václav Havel by měl radost.
Dnes se ale pantáta sejde s Topolánkem, aby to pak nevypadalo, že není konstruktivní a nesnaží se demokraticky o vyřešení zapeklité povolební plichty. Chtěl bych být malou muškou, abych mohl slyšet, o čem si tihle dva kohouti na českém hnojišti budou dnes kokrhat.
Armáda a NATO má dnes velký den: ministr obrany Karel Kühnl za US-DEU nacházející se již v žumpě politických dějin a zástupci rakouské zbrojovky Steyr podepíší smlouvu o dodání 199 (jako u Bati!) obrněných transportérů pro českou armádu. Za nejdražší zakázku v historii české a snad i evropské armády zaplatí stát z peněz daňových poplatníků něco kolem 23,6 miliardy korun. ODS i prezident protestuje, obří kontrakt by neměl podepisovat končící ministr, jehož strana propadla ve volbách. Uzavření smlouvy naopak podpořil premiér Jiří Paroubek. Jistě to v žádném případě neznamená - jak tvrdí někteří šibalové - že jsou za tím úplatky, které už byly vyplaceny. Pokud se tak stane, budou naši vojáci dokonale vybaveni a budou se tak moci kdykoliv dopravit bezpečně až k nepříteli. Jeden transportér přijde jen na 120 milionů. Je pro šest osob a tak se jeden náš vojáček poveze za pouhých 20 milionů českých v kase rakouského dodavatele. Tomu říkám pohodlí a bezpečí. V čem se povezeme my ostatní, až k nám naši vojáci nějakého toho nepřítele přilákají, je jasné: půjdeme pěšky za vozem.
Velký den je dnes také proto, že se k nám snad konečně navrátilo dlouho očekávané léto a teploty přestoupí i v následujících dnech dvacet stupňů. Přesto se šíří poplašné zprávy, že naše kultury okurek a rajčat již byly napadeny nepřítelem zvaným plíseň. Příroda se prostě brání proti cizákům dovezeným z Ameriky (týká se rajčat). Kde se tady vzaly okurky nevím, ale naši předkové je určitě nepěstovali. Pokusy nás zahrádkářů jsou tedy proti přírodě a měli bychom se vrátit pokorně k českému zelí, cibuli a česneku. Přeji krásný den a nezapomeňte osekat zítra nebo již dnes večer trávu, roste jako blbá.

9.6.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.