CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Socani se upsali čertu vlastní krví.

Všech 74 poslanců sociální demokracie se v sobotu písemně upsalo čertu, pardon, pantátovi Paroubkovi, že ve sněmovně v žádném případě nevysloví důvěru vznikající vládě Mirka Topolánka ani jiným způsobem nebudou koalici občanských demokratů, lidovců a zelených tolerovat. Nečas (ODS) to označil za bolševické manýry. "Sociální demokraté se k nim podle něj uchylují proto, že nevěří vlastním poslancům", dodal.
Prorokuji, že se stane při hlasování o důvěře Topolánkově koaliční vládě následující: Topolánek získá většinu 101 hlasů díky hlasu některého komunisty nebo dokonce větší většinu díky tomu, že se část komunistů "nebude moci zúčastnit hlasování z vážných důvodů jako je nemoc či zranění po napadení či v automobilové havárii". Komunisté pak za odměnu dostanou některé funkce ve výborech sněmovny včetně předsednických míst a najdou se i funkce na ministerstvech. O tom se již hlasovat nebude. Zdá se totiž, že jistá část členů KSČM, poslance nevyjímaje, nese velmi těžce, že se k nim ČSSD nechová vstřícněji a že je nechce otevřeně do vlády. Mohli by proto jako jistý zvláštní druh odplaty za tuto nepřízeň a přehlížení pomoci zcela paradoxně společnému nepříteli, ODS. Samozřejmě za úplatu. Konec konců to už jednou učinili, když svými hlasy dopomohli Klausovi k funkci prezidenta spolu s některými podvratníky z řad ČSSD, když svoje hlasy nedali kandidátovi ČSSD Zemanovi. Klaus a ODS jim pak pomohli do televize a byli pozváni i na Hrad.
Legrační je fakt, že pokud bude chtít být Paroubek zvolen za předsedu sněmovny, bude muset před tím složit funkci! Naše ústava nepřipouští, aby byl předseda vlády současně v některé parlamentní funkci. Topolánek se ale jasně vyjádřil, že zvolení Paroubka do čela sněmovny nepodpoří v žádném případě. Paroubkova taktika je primitivní a zřejmá: snažit se proces ustavení řádné vlády narušovat a torpédovat co nejdéle. Tím dokázat, aby mu bylo svěřeno sestavení vlády. Co by ale dělal v tomto případě? Inu je to prosté: doufal by v zázrak, že jej podpoří všichni komunisté a že se najde alespoň jeden viklající se zelený meloun, uvnitř dokonale dozrálý a rudý. České léto tak v okurkové sezóně přece jen poskytne novinářům nějaký ten námět, o čem vlastně psát. Otázkou je, zdali to bude opalující se občany na koupalištích doma i v cizině vůbec zajímat. Zdá se, že jistá nemalá část národa postupně chápe, že tento svět ve skutečnosti neřídí politici, ale průmyslníci a obchodníci, kteří mají politiky jen jako své slouhy. A občan je tu především k tomu, aby byl řádně podojen a byly mu odebrány pro něj přebytečné peníze, které je pak možné použít k podpoře blahodárného podnikání. Úkolem médií je pak občana i občanky, a ty zvláště, přimět k utracení zbývajících peněz za většinou zcela zbytečné věci. Takový je svět třetího tisíciletí. Venku je krásně a tak si nenechte kazit náladu politickými tanečky našich vládců a kandidátů na jejich posty.

12.6.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.