CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Zcela nepolitické žumpy a naše vítězství nad USA.

Kolem Prahy i jinde se na okrajích různých vesnic staví jako o život. Zrestituovaná ladem ležící pole se mění obratem ruky ve stavební pozemky. To je ale vše: chybí komunikace, osvětlení, vodovody a hlavně kanalizace. Copak voda, ta se při nejhorším doveze a napustí do drahé ale vyschlé studny. Horší je to s odpadem. Naše moderní domácnosti si naprostá většina nedovede představit bez splachovacího WC, pračky a myčky nádobí. Místní takypodnikatelé to ovšem vyřešili jednoduše: přijede hovnocuc (doufám, že to není stejné vozidlo, ve kterém vozí tu pitnou vodu!), vycucne žumpu a je-li jaro a před setím, vesele to rozpráší na přilehlém poli. Obyvatelé jsou pak po mnoho dní koupáni ve voňavé vůni venkova, neboli žijí uprostřed svých sraček. Kam to budou vozit během léta, netuším. Když mě jeden můj známý, obyvatel to Velké Británie, navštívil krátce v mém letním "sídle", byl zcela šokován naším elegantním a novoučkým suchým záchodem a pravděpodobně jej raději ani nepoužil. Jenže já tohle řešení považuji za nesmírně ekologické, protože tím neničím spodní vody a můžu tak v klidu používat svoji studnu. Že to páchne? Ano, je to ale velice lidský projev a řekl bych, že politika páchne mnohem víc. Kromě toho jsou i zde k dispozici výdobytky moderní vědy. Například takový Žumpur nebo Latrín, obsahující směs enzymů a bakterií. Tyto potvůrky vpuštěné do vaší žumpy odstraní téměř zcela neslušný zápach a vaše přírodní "produkty" se rychleji přemění v ekologické hnojivo. Rád jsem těmto výrobkům udělal na tomto místě reklamu, protože to opravdu funguje. A pokud jste majiteli nějaké "suché" žumpy, zpytujte svoje svědomí, zda je dokonale izolovaná. Já ji mám celou z umělé hmoty!
Leč zanechme přízemní až podzemní fekální tématiky. Ač nejsem sportovní fanda, díval jsem se na ten včerejší velice hezký a hlavně úspěšný zápas s USA. Jásot našich fanoušků dosvědčuje, proč jsou tato utkání tak oblíbená právě u nás: je to jediná možnost, jak to natřít i tomu nejmocnějšímu státu na světě, i když patříme mezi ty nejmenší. Za komunistů to bylo úžasné, když to naši hokejisté nandali sovětům. Sportovní jásot je tak v dnešní popletené době jediný způsob, jak projevit svůj nacionalizmus a nebýt přitom z nacionalizmu obviněn. Naši hoši to natřeli i Bushovi, který před zápasem vyzýval americké fotbalisty: "V přípravě jste odvedli pořádný kus práce. Celá země stojí za vámi, předveďte jim peklo." Asi jsme je ale měli nechat vyhrát, protože takhle nám ti zatracení Amerikáni viza do USA nezruší, i kdyby jsme jim dali k dispozici třikrát třista žoldnéřů...

13.6.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.