CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Používal opravdu Mozart kuchyňský robot Ronic?

Absurdní svět reklamy byl v poslední době rozšířen o "kontextovou" textovou reklamu, která v naprosté většině nemá žádnou souvislost s textem, do kterého nemilostrdně vnikla, aby jej ověnčila komerčními nabídkami.
Reklama bbText je jedna z nových forem internetové reklamy. Tato technologie vyhledává slova a sousloví v textu stránky a umožňuje zobrazení souvisejícího reklamního sdělení, tvrdí společnost Internet BillBoard s.r.o. v naději, že naláká naivní a věci neznalé zákazníky k předplacení této internetové novinky pro zvýšení odbytu jejich služeb či výrobků.
Posuďte sami, jak skvělý kontext byl nalezen a zobrazen zvědavému čtenáři v jednom článku (v závorce jsou zobrazované reklamní nabídky):

Prof. MUDr. et RNDr. h.c. Emanuel VLČEK, DrSc.: Mozartovu smrt uspíšili lékaři
...Mozart byl chytrý a vtipálek. Po zranění mozku byl sarkastický a uštěpačný. Někdy se choval až hulvátsky. Před císařem dokonce použil hrubá slova. Byl abnormální, což platilo iv muzice. Co ovšem vytvořil za tak krátký život při svém zdravotním stavu(Ronic - trochu jiný kuch.robot. Co může být tak zvláštního na kuchyňském robotu? Kuchyňský robot, který překvapí. Reklama bbText.), je k neuvěření. Strasti, které prodělával po zranění, mohly evokovat kůru mozkovou k větší produktivitě a tvořivosti. Postupem choroby tak často dojde ke změně osobnosti (STK-Motol emise a technické pro, osobní automobily, nákladní auta do 3,5t, dodávky, motocykly, přívěsy, dovozy a přestavby pro Prahu a okolí. Technické kontroly v Praze. Reklama bbText.) , která pak leckdy končí v blázinci...

Ano, je to k neuvěření. Opravdu mě uniká souvislost Mozartova zdravotního stavu s kuchyňským robotem. Na druhou stranu se vám ale může stát, že po pokusu projít s vaší kraksnou technickou prohlídkou můžete skončit v blázinci se změněnou osobností. V každém případě se ale firmě Internet BillBoard s.r.o. její pokus o vytvoření programu s umělou inteligencí nepovedl a tak jejich zákazníci vyhazují peníze kamsi do propadliště internetové všeobjímající kulové paměti.
Pokud se vám snad nezobrazila u zmíněného článku kontextová reklama nabízející kuchyňský robot u slova "stavu", nemohu vám to nijak vysvětlit. Přísahám, že včera se ještě zobrazovala. Takovou pitomost bych si ani já nemohl vymyslet. Možná, že zadavatel reklamy svoji akci ukončil nebo mu spíše došly peníze na jeho účtu u společnosti Internet BillBoard s.r.o. Sami si jistě najdete jiné podobně šílené reklamní nabídky u jiných článků i na jiných místech v internetu. Kontextová reklama se šíří jako rakovina. Má jedinou výhodu: když se nenecháte zlákat podtrženým slovem v textu, nezobrazí se. To je její jediná pozitivní vlastnost. Má také jednu další negativní vlastnost: zpomaluje váš počítač a zobrazování každé stránky pocházející ze serveru, který podepsal s reklamní firmou šířící kontextovou reklamu smlouvu. A abych nevláčel v prachu jen společnost Internet BillBoard s.r.o. Jsou tu i jiní šiřitelé, například NetCentrum s.r.o. nabízející systém adFOX nebo Computer Press Media, a.s. se svým Adcontextem. Na závěr dobrá zpráva: kontextové reklamy se můžete snadno zbavit pomocí rozšíření Adblock vašeho oblíbeného prohlížeče Firefox.

16.6.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.