CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Trestné body a dnešní oslava pohlavní rovnosti.

Už za dva týdny začne na českých silnicích platit nový zákon. Řidiči budou za přestupky dostávat trestné body. Úředníci severočeských měst se ale obávají, zda zákon vůbec bude fungovat. Stěžují si, že dosud nedostali potřebné vybavení ve formě počítačů a programů. Stěžují si také, že je jich na tuto novou agendu málo. Nový systém by měl fungovat tak, že policista nahlásí přestupek úředníkovi na radnici pověřené obce a ten připíše trestné body ke jménu řidiče. Pokud řidič nasbírá dvanáct bodů, okamžitě přichází o řidičský průkaz. Těžkou hlavu mají z chystaného bodového systému i dopravní policisté. Stále nevědí, jakým způsobem budou o bodech informovat úřady. I jim totiž dosud chybí vybavení. "Mělo by se to dělat systémem vysílaček a notebooků. Něco podobného, jako když dnes lustrujeme, zda má řidič oprávnění jezdit a zda auto je registrované. Jenže na to dosud nemáme techniku,“ uvedl šéf severočeské dopravní policie Ušák.
Zřejmě nejvhodnější by bylo policistům implantovat do mozku přímo vhodnou komunikační jednotku a propojit je online s příslušným úřadem. Vznikl by tak i dokonalý protikorupční systém. Komunistický tupý totalitní režim si ale s podobnou evidencí řidičských trestných bodů v padesátých a šedesátých letech minulého století poradil snadno a bez zbytečných nákladů. Pravda, bylo to v době, kdy žádné notebooky policie ani tehdejší národní výbory neměly. Nebyly totiž ještě vynalezeny, počítače byly poněkud rozměrnější, pokud vůbec nějaké v republice byly. Přesto fungoval systém trestných bodů pomocí triviálního papírového kuponu velikosti řidičského průkazu s vyznačenými trestnými body. Když řidič spáchal příslušný přestupek, policista jednoduše procvaknul kleštěmi do kuponu otvor a zkontroloval, zda již nejsou procvaknuta všechna políčka. V takovém případě odebral řidiči průkaz a bylo vymalováno. V dnešní době plné dokonalých technických řešení, která často a rády selhávají, by zřejmě takový primitivní papírový kupon a štípací kleště neprošly ve výběrovém řešení. Výrobci a prodejci počítačů a programů by totiž ostrouhali a došlo by k k ekonomicky a sociálně nevhodné úspoře peněz daňových poplatníků.
Dnes je ten slavný den, kdy slavíme všichni, tedy muži i ženy, mezinárodní svátek pohlavní rovnosti oficiálně nazvaný Mezinárodní den rovnosti žen a mužů. Cílem je informovat veřejnost o palčivosti problému, dát termínu "rovné příležitosti" tvář a příběh informovat ohrožené skupiny o jejich možnostech a vyvolat mediální a informační tlak na politiku. Zejména jde o lidi z ohrožených skupin na trhu práce - tedy především ženy ve věku 24 - 35 let, ženy nad 50 let a muže - otce a muže na rodičovské dovolené. Akce se koná také pod patronací Gender Studies (Pohlavní studie) o.p.s. Více na adrese http://www.rovneprilezitosti.cz/. Ti z vás, kteří máte vypnutý FLASH například pomocí Adblocku, nelekejte se prázdné stránky. Chytnete se zcela dole na šedivém řádku, i když zde není tak zcela totéž, co nabízí flashová nabídka. Webmasteři stránek Boháček a spol. se jen poněkud nemírně zhlédli ve FLASH efektech, pravděpodobně na přání pohlavních studentek a bojovnic za rovná práva a zapoměli na nás, co FLASH nemáme rádi. Čtenářky se jistě rády informují o dnešním svátku rovnosti i na stránkách http://www.feminismus.cz/. Uvědomte si, milí muži, že přes některé nepatrné pohlavní odlišnosti jsme všichni tak nějak lidé. Nebijte proto své ženy, neobtěžujte je sexuálně v zaměstnání a hlavně jim dejte to, co jim na očích uvidíte. Především pak tu jimi tak žádanou rovnost. Neválejte se s pivem v ruce u televize a raději vyluxujte či umyjte okna nebo vyperte, případně vypadněte s dětmi na procházku. Až bude vše podle přání žen, svět bude jistě lepší. Alespoň ony to tak tvrdí, tak proč to nezkusit.

19.6.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.