CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Jak si zajistit dobrý příjem za pomoci veřejných peněz.

Jste bez práce a nevíte jak z toho ven? Nabízím vám příklad k inspiraci: vytvořte si sami pro sebe nové zaměstnání. V těchto dnech přichází občanské sdružení ROMEA s novým projektem Internetové burzy práce. „V České republice jde o ojedinělou věc. Romové, jimž je projekt v první řadě určen, se dlouhodobě potýkají s vysokou nezaměstnaností. Burza práce by tedy měla napomoci snížit procento nezaměstnaných Romů,“ říká koordinátorka projektu Stanislava Ondová ze sdružení ROMEA.
Stránky burzy práce podle jejich autorů poskytují aktuální informační servis o volných pracovních místech v ČR i zahraničí či o rekvalifikacích a jiných kurzech. Projekt myslí také na mladou generaci. Jí je určen oddíl stipendií a stáží pro studenty. „V záplavě webových stránek jsme se rozhodli zvolit neotřelý a v rámci možností lidský přístup,“ dodává koordinátorka Ondová. Burzou práce provádí zájemce o zaměstnání dialogy komiksových postaviček mladých Romů Julky a Rudyho. Ahoj všem, vítáme Vás na stránkách Internetové burzy práce. Jsou reakcí na vysoké procento nezaměstnaných Romů a my se domníváme, že podpora vzdělání a rozšířené možnosti uplatnění jsou tím správných řešením. Tyto stránky Vám pomůžou najít pracovní místo nebo rekvalifikační kurz, který zvýší Vaši cenu na pracovním trhu. Můžete díky nim také najít práci v zahraničí nebo stáž. Připravili jsme pro Vás mnoho výhod a zajímavostí, například zasílání novinek na email apod. , sdělují autoři "burzy", která ale žádnou burzou není. Projekt je ale opravdu velice úspěšný. Zajistil totiž práci těm, kteří jej vymysleli, získali na něj finanční prostředky a teď zajišťují jeho chod. Romům pravděpodobně žádnou práci nevyhledá. Především proto, že patří mezi skupinu občanů, kteří internet prakticky nepoužívají. A i kdyby se našel Rom, který by romskou internetovou bursu práce navštívil v naději, že najde práci, výsledek jeho hledání bude tristní.
Vyzkoušejme si to: příklad hledání práce: Název pozice : Pomocný dělník v průmyslu (ve výrobě), pomocný dělník v potravinářské výrobě. Obor : Dělník/Dělnice. Výsledek: nabídnutý odkaz vede vždy na portál Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV). V tomto případě bylo nalezeno: V databázi úřadů práce je více než 29 500 nabídek volných míst, které obsahují více než 61 200 volných míst. Byla nalezena jedna nabídka volného místa. Volná místa byla hledána ve všech okresech. To je výrazný úspěch... Autoři tohoto skvělého projektu neudělali nic jiného, než vyrobili stránky těžící z dat portálu MPSV - Změstnanost včetně nabídky práce v zahraničí EURES. Projekt neobsahuje žádná vlastní data a odkazy na EURES jsou provedeny diletantsky. Příklad nabídky práce: Hledáme 5 svářečů pro rozšíření našeho týmu, motivovanou osobu, která má pozitivního ducha a chuť učit se novým věcem. Potřeba vlastní auto. Znalost anglického nebo francouzského jazyka. Holandština není podmínkou. Nástup červen 2006. Životopisy zasílejte na níže uvedenou emailovou adresu. K tomu není co dodat. Internetová burza práce pro Romy je skvělou ukázkou toho, kam mizí peníze daňových poplatníků pod zástěrkou konání dobra pro občany v rámci neziskových organizací.

22.6.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.