CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Už Lenin nás nabádal: učit se, učit se, učit se!

Nebezpečně se blíží první červenec, kdy začnou platit nové předpisy o provozu na silnicích. Může se vám stát, že budete nuceni si zopakovat zkoušku z dopravních předpisů a tak vám doporučuji si na adrese http://etesty.mdcr.cz procvičit otázky z testů a pak si zkusit udělat celý test sestávající z 25 otázek. Pokusil jsem se prověřit své znalosti a kupodivu jsem napoprvé uspěl! Výsledky cvičné zkoušky : Dosáhli jste 43 bodů z maxima 50. To je 86%, test bylo potřeba splnit na 85%. Gratulujeme, ve zkoušce jste uspěli!
Odpověděl jsem špatně na 3 otázky. Jaká měla být správná odpověď jsem se ale nedozvěděl. Měl jsem totiž ve Firefoxu zablokována vyskakovací pop-up okna. Po jejich odblokování jsem obdržel pouze toto sdělení: "Vážený uživateli, omlouváme se, ale stránka, kterou požadujete nebyla v danném okamžiku k dispozici. Bylo to pravděpodobně zapříčíněno delší dobou Vaší nečinnosti, případně použitím nesprávného odkazu na aplikaci.". V této jednoduché větě autoři dokázali udělat dvě gramatické chyby: "danném" a "zapříčíněno". Asi to je zapříčíněno dannou úrovní našeho školství a všeobecně nízkou vzdělaností našeho národa. Při zkušebním testování musíte mít také povoleno zobrazování FLASHe, protože byste se nedočkali některých obrázků.
Moje další dva pokusy o zopakování testu skončily ale katastrofálně! Některé otázky jsou totiž podle starého policajtského zvyku obdařeny rafinovanými chytáky a v některých případech je třeba označit i více odpovědí současně, což jsem opravdu netušil. Uklidňuje mě jen fakt, že ve všech chybných odpovědích jsem vybral variantu, která byla "bezpečnější" než ta správná. Odmítl jsem například možnost stání vozidel ve více řadách vedle sebe. Ukázkou chytáku je tato otázka: Během jízdy na dálnici mimo obec se ukázalo, že s Vaším vozidlem ve stoupání nelze dosáhnout rychlosti nejméně 80 km/h (např. pro nedostatečný výkon motoru nebo pro hmotnost přepravovaného nákladu). Můžete pokračovat v jízdě po dálnici? Správně: Ano. Důležité je, že vozidlo může dosáhnout této rychlosti na rovině. Špatně: Ne. Dálnici musíte opustit na nejbližším výjezdu. Inu, nedivím se, že na dálnicích vznikají kolony kamionů ploužících se do kopce.
Důležitá informace pro vás na závěr: pokud se vaše vozidlo stane v tunelu nepojízdným, za žádných okolností nemanipulujte s otevřeným ohněm! Když si tohle zapamatujete, odpovíte na všechny chytáky kolem tunelu správně. Přeji mnoho úspěchů při skládání testů!

23.6.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.