CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Staňte se internetovým detektivem!

Praha, U bílého slona, Praha 1, Thunovská 12 Předveďme si to na malém příkladu: jste na procházce Prahou, hledáte dobrou adresu pro vaši firmu a zaujme vás jeden dům v jedné ulici: Praha Malá Strana (část) čp.179 měšťanský dům U bílého slona Praha 1, Thunovská 12, na fotografii je to ten vpravo. Je to zajímavá až luxusní adresa kousek od Sněmovny, hned vedle Britského velvyslanectví. Sídlí v něm například eStat.cz, což je podle jeho autorů "think tank" neboli hezky česky "nádrž pro mozky". To je výraz používaný v poslední době vzdělanci v Česku i jinde. Je to něco podobného, jako s termínem "gender studia". Zní to mnohem lépe, než kdyby se hovořilo o "pohlavních studiích". Chcete-li být dnes považován za vzdělance, musíte mluvit míchanicí angličtiny a češtiny. Někteří odborníci na český jazyk tomu říkají obohacování češtiny, já tomu říkam kurvením rodného jazyka.
Ale zpět k naší detektivní práci: Cílem projektu eStat.cz je, aby stát poskytoval občanům jimi vyžadované služby rychle, správně, přívětivě a za využití moderních nástrojů informatiky, praví autoři projektu. Mají například i moudré "modré" rady pro nového premiéra, jak nově vládnout.
Na téže adrese totiž čirou náhodou sídlí i Becario, sdružení Mirka Topolánka pro podporu vzdělanosti. Edvard Kožušník, výkonný ředitel sdružení je i vedoucí projektu eStat.cz.
Útulné sídlo zde nalezla i Česká advokátní komora, dále ASOCIACE ARBITRŮ- občanské sdružení, firma Wiken International-Prague spol. s r.o. a také poněkud záhadná firma Czech Labour Agency, a.s., která nemá na internetu vlastní stránky a ani není k nalezení v obchodním rejstříku, i když se zabývá náborem pracovních sil. Pan Radek Mašín, jeden ze spolumajitelů domu (svůj podíl zastavil jako záruku úvěru od České spořitelny), popisuje pohnutou historii této nemovitosti a současně iniciativně nabízí její pronájem na svých stránkách Radek Mašín - volnost pohybu. Takže jste novou adresu pro svoji firmu našli a můžete se dát do jednání o pronájmu kanceláří. Otázkou ale je, zdali je pan Mašín tím pravým kontaktem. Zkusil bych to raději u těch právníků nebo arbitrů. Jen uvažte, zda se nastěhovat do takového pravičáckého hnízda s modrým nádechem v situaci, kdy nám hrozí restaurace Paroubkovy vlády...
Tak to byla jen malá ukázka toho, co se můžete dozvědět na internetu, když budete chvíli hledat nejlépe pomocí Google. Přeji hezký den a už by konečně mohlo začít pršet. Díky svatému Petrovi alespoň za ten větříček.

2.8.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.