CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Zujte si boty a osobní věci dejte do igelitového pytlíku.

Vyrazili jste si na dovolenou? Po tří až pětihodinovém čekání na odbavení, bez osobního zavazadla a bosi můžete projít kontrolou. Budete ošacováni jako nějací zadržení zločinci a vaše osobní data budou zapsána do databáze, která může být kdykoliv vykradena kýmkoliv. Prostě se vám za vaše peníze dostane nebývalé péče a snad se dostanete tam, kam jste si naplánovali. Až se shledáte se svými zavazadly, možná bude váš kufr "vyrabován" při bezpečnostní kontrole, protože jste v něm měli z čiré blbosti nějaký energetický nápoj, gel na bolavá záda a mp3 přehrávač. Tyto předměty vám zabavili a i když nebylo potvrzeno, že se jednalo o nebezpečnou bombu, do vašeho osobního záznamu možná připsali jedno mínus. Může se vám pak snadno stát, že příště nedostanete vízum do USA. To vše proto, že se britští teroristé asijského původu pokusili vyhodit do povětří několik letadel směřujících z londýnského letiště Heathrow. Naštěstí byli zatčeni poté, co dostali ze zahraničí pokyn "jděte na to!" Britské MI5 se totiž podařilo mezi ně dostat svého agenta. Kolik takových skupin ale existuje, o kterých se neví? Je tedy jen otázkou času, kdy se jim něco podobného podaří. Už teď to vypadá, že se jim podařilo natolik zkomplikovat provoz letecké dopravy, že to bude mít vliv na mezinárodní turistický byznys a samozřejmě i na obchod v globálním měřítku.
A co my v našem malém státě uprostřed Evropy? "Určitě jsme zemí, která se svou prozápadní politikou může stát terčem teroristických útoků. Jsme například prakticky ze všech zemí EU největším spojencem Izraele. Podporujeme politiku USA v Iráku a vůči Íránu. V ČR je i řada lákavých cílů pro teroristy, protože Praha je například považována za neoficiální centrum židovské kultury," říká Generál Andor Šándor, bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby, dnes bezpečnostní poradce (neví se, koho), ve svém rozhovoru na iDNES.cz.
Radost z nebezpečného cestování do zahraničí letadly ovšem mohou mít naši podnikatelé v turistickém domácím průmyslu. Už v letošní sezóně vzrostl počet lidí, kteří byli na dovolené v Česku nebo na Slovensku. Je mnohem jednodušší sednout do svého automobilu a popojet nejvýše pár set kilometrů bez trapného čekání a šacování na letišti. Letošní léto nám dokonce předvedlo, že může být u nás tepleji, než leckde v cizině. Přiznejte si, že jste na řadě míst, která s nadšením navštěvují zástupy cizinců, nikdy nebyli. Dovolenou strávenou v Česku navíc prospějete našim podnikatelům i státní pokladně. A také svojí domácí pokladně.

11.8.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.