CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Vzpomínat na 21.srpen 1968 může jen idiot.

Je trapné sledovat v ČT1 "vzpomínání" dvou údajných historiků, z nichž jeden v té době ještě nebyl na světě a druhému bylo sedm let. Jako pamětník - bylo mi tehdy 27 let - této "dějinné" události si pamatuji jen dvě věci: strach o svoji rodinu, protože to vypadalo po roce 1961 opět na vypuknutí celosvětové války, a vztek na všechny druhy komunistů, skalních i reformních. Co se ale stalo ve skutečnosti? Sovětští komunističtí imperialisté pouze přepadli své české malověrné soudruhy a tehdejší západní politikové si situaci vyložili správně: jedná se jen o policejní akci v rámci sovětského bloku a tak se zachovali stejně, jako v době Mnichova, kdy nás ponechali na pospas Hitlerovi. V roce 1968 nás pro změnu ponechali ve spárech Stalinových pohrobků, toužících po světovládě stejně, jako ta svině Hitler. Do těchto spárů jsme ale jako národ idiotů sami vlezli už v roce 1945 Košickým vládním programem, který zrušil všechny pravicové politické strany z dob první republiky a vše tehdy dorazili naši předkové ve volbách v roce 1946, kdy se do vlády dostali komunisti. Většině národa tehdy připadala přitožlivá téze komunistů, že kapitalisté a podnikatelé všeho druhu jsou zrůdy a jejich majetek je třeba rozdělit mezi pracující lid. Pak už stačila jen zrada západními "spojenci" zrazeného a zlomeného nemocného prezidenta Beneše a nepochopitelný politický diletantizmus pravicových ministrů, kteří podali demisi.
Podobně nesmyslně reagoval lid obecný v roce 1968, kdy se jeho idolem stal slabý, nerozhodný a v Sovětském svazu původně žijící (viz zde) a po letech i vystudovaný komunista Dubček, kterému se zhroutily jeho idiotské představy o komunistickém ráji dvakrát: při jeho studiu v Moskvě zděšeně sledoval boření Stalinova kultu osobnosti a aniž se poučil, posloužil jako absurdní symbol "svobody" poté, co byl v roce 1968 zvolen do čela KSČ jako snadno ovladatelná loutka, když se reformátoři nemohli dohodnout se starými stalinskými vlky.
Dnešní mladí nepamětníci by si měli zapamatovat jen jediné: že na 21.srpen 1968 mohou v slzách vzpomínat jen beznadějní naivkové a ti komunisté, kterým se nepodařilo tehdy převzít moc od staré gardy. My ostatní si můžeme jen odplivnout asi tak stejně, jako když vidíme někde na ulici se prát nějakou chátru. Nešťastnou se taková situace stává tehdy, když se do podobné bitky zapletou nebo jsou pro svoji blbost zataženi nevinní lidé. A přesně to se stalo před 38 lety.
Nic jiného, než si odplivnout, nám nezbývá ani dnes, kdy jsme svědky rvačky údajné pravice a údajné levice o kost, které se říká vláda a tato kost reprezentuje především možnost volně nakládat s penězi vyrabovanými od daňových poplatníků. Korunu tomu nasazují zelení, z nichž dnes někteří zcela podle mé předpovědi hlásají, že podpoří Paroubkovu vládu společně s komunisty. Vždyť tu partaj přece zakládali příslušníci StB, tak se nedivte. Pokrok je snad v tom, že se nemusíme zatím obávat toho, že by se do této rvačky připletla nějaká ta armáda ze "spřátelené" ciziny. Co bude, až vznikne Bruselem prosazovaná "evropská" policie a armáda, si nejsem vůbec jistý.
Přeji krásný den, bude teplo kolem 23 stupňů pana Celsia a pršet má jen ojediněle. Buďte zdrávi na těle i na duchu a nepropadejte beznaději. Každý déšť i bouřka se jednou přežene. Otázka je jediná: zda se toho dočkáte.

21.8.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.