CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Čerstvé zprávy o tom, co se psalo včera v novinách.

Topolánek Paroubkovi včera před 18. hodinou poslal kurýrem životopisy šesti nestraníků, kteří by měli zasednout v jeho menšinové vládě. Paroubek to označil za vstřícné gesto. Já bych to nazval rektálním alpinismem ODS. Zřejmě se nám podle mých dřívějších předpovědí rodí stará komunistická Národní fronta.

V supermarketu Kaufland v Hradci Králové si několik zákazníků koupilo zkažená, červy prolezlá vejce. Připomělo mě to předvolební sliby a politické "programy" všech politických stran. Dnes jsou z nich jen pukavce.

Na pražském náměstí Míru se 21.srpna pozdě odpoledne uskutečnila demonstrace proti americkým protiraketovým základnám. Akce se zúčastnilo asi 150 lidí, kteří požadovali uzákonění referenda, jež by mělo určit, zda Češi chtějí základnu ve své zemi. Z toho vyplývá, že stopadesáti Čechům se americká základna nelíbí, zřejmě není dost sexy. Co tomu říkají zbývající Češi, Moravané a Slezané, není nijak přesně známo. Plzeňáci by zřejmě přivítali americkou tankovou základnu v retro stylu generála Pattona s příslušnými bary a music boxy.

Nejméně deset lidí přišlo o život a dalších 49 bylo zraněno při výbuchu nálože na tržišti v Moskvě. Podle moskevské prokuratury exploze s největší pravděpodobností souvisí s organizovaným zločinem, ačkoliv nelze vyloučit ani teroristický akt. Je to logické, protože dodnes nikdo nedokázal přesvědčivě definovat, kde je hranice mezi "činností" mafie a organizacemi teroristů či bojovníků za svobodu. Všichni si totiž své finance opatřují jaksi nestandardními způsoby už od dob ocelového chlapce jménem Džugašvili. Tento muž známý později jako Stalin byl totiž původně bankovním lupičem.

Do konce září dostanou pacienti poprvé informace, podle kterých si budou moci vybrat, do které nemocnice půjdou na plánovanou operaci. Kdybych si já mohl skutečně vybrat, nechal bych se raději operovat doma nebo na chalupě na louce trochu stranou od tzv. nemocničních infekcí. Jsou totiž příčinou zbytečných úmrtí po jinak úspěšně provedených operacích.

Jiří Paroubek naznačil, na co se bude v souvislosti s personálním obsazením jednotlivých ministerstev ptát: "Co bude dělat pan Langer na ministerstvu vnitra, jak bude restrukturalizovat ministerstvo, jakou bude dělat politiku? A totéž chceme slyšet také od pana Vondry. Protože tady byly vybudovány určité vztahy, mám na mysli třeba Rusko, Čína, Indie, Brazílie, já osobně jsem se v tom silně angažoval, takže bych nerad, abych nalezl za dva, nebo za čtyři roky až přijdu opět do úřadu premiéra ruiny." Inu, pokud ODS dostane šanci a nadělá ruiny z Paroubkem navázaných vztahů prostřednictvím v této věci velice se angažujících českých komunistů, bude jen dobře.

Těsně před publikací své dlouho očekávané autobiogragie Loupat cibuli přiznal Günter Grass, krvácející srdce německé levice, že kdysi byl členem nacistické SS. "V té době," zdůrazňuje Grass, "přijímala SS prostě každého." Unikl celoživotní identifikaci jako člen SS proto, že od konce roku 1944 už nebyly pluky SS dostatečně organizované na to, aby vytetovaly krevní skupinu svých příslušníků na jejich paži. Tatoo kšefty tenkrát ještě nebyly. Tohle tetování pravděpodobně nemá ani současný papež, byl snad jen u Hitlerjugen a domobrany, což bylo tenkrát v Německu stejně povinné, jako za komunistů členství v rudých odborech. Grass prostě jen zvýšil zájem o svoji slátaninu popisující, jak jsem se od nacismu propracoval ke komunismu. Český PEN klub sice uvažuje o tom, že mu odebere cenu Karla Čapka, kterou jej oblažil v roce 1994, ale já bych mu jí nechal. Většina národa stejně neví, co je to PEN klub a už vůbec nikoho nezajímá, kdo to je Günter Grass.

Dvě lidská těla ve značném stádiu rozkladu našli v posledních dnech houbaři. První mrtvolu objevil milovník hub v pátek na Vsetínsku a druhá ležela v lese na Klatovsku. V obou případech určí přesnou příčinu smrti až pitva, ale podle policie u Klatov nalezl houbař oběť násilného činu. Žádám tímto všechny starce i stařeny nad hrobem, aby nechodili sami na procházky do lesa. Nerad bych si nálezem jejich shnilého těla zkazil krásný den. Dnes bude velice pošmourno, bude pršet, což ale prospěje právě těm houbám.

22.8.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.