CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Telecom, Eurotel i Quick.cz je mrtev!

Od prvního září tak máme místo Quick.cz velmi hloupě pojmenovaný server O2Active.cz, tedy něco jako aktivní kyslík. Zjistíte to snadno, jakmile se pokusíte dostat na quick.cz. Budete promptně přesměrování na http://www.o2active.cz/. Máte-li snad na quick.cz poštovní účet, dostanete se na něj na webu přes http://webmail.o2active.cz/. Jinak se ale nic neděje, vaše jméno i mailová adresa@quick.cz nastavená například pro server POP ve vašem e-mailovém klientu zůstává. Zatím. Pokud vám ale někdo s účtem na quick.cz pošle mail, nedivte se: jeho adresa bude mít za zavináčem z ničeho nic o2active.cz! Tolik užitečný a používaný telefonní seznam pevných linek je nyní na dosti zoufalé adrese http://telefonniseznam.o2active.cz/. Staré dobré adresy jako např. http://phone.quick.cz/ ale ještě stále fungují, otázka je ovšem, na jak dlouho.
Nefunguje ale posílání SMS zpráv (SMSGateway) do mobilů Eurotelu, které bylo dosud zdarma, i když omezené délkově a s reklamou. Hodí vás to na adresu http://www.cz.o2.com/mobile/cz/home/index.html, tedy někam tam, kde je prostor pro dřívější služby Eurotelu.
Sjednocení designu stránek "Telecomu" a "Eurotelu" se vůbec nepovedlo: všechny stránky cz.o2.com/... mají záhlaví ve FLASHi a tak kdo jej má vypnutý, může se mu zdát, že například nefunguje volba HLEDEJ... Vrcholem je úvodní stránka http://cz.o2.com, která je ve FLASHi celá! Naopak stránky http://www.o2active.cz/ (snad dříve quick.cz) totéž záhlaví díkybohu ve FLASHi nemají, je tam obyčejný GIF a bublinky v něm neposkakují. Jaksi se páni či dámy programátorští nedohodli a hlavně jim nedošlo, že dost hodně uživatelů zejména Firefoxu mají vypnutý otravný FLASH s přiblblými animacemi. Super aktivní menu v záhlaví je dost obtížné ovládat, k podřízeným volbám musíte dost kličkovat, jinak se přehodíte do jiné sekce jako nic.
Až budete chtít vypovědět například pevnou linku a začnete hledat "stahovací" stránku různých dokumentů, výpovědí atp., najdete ji na nové adrese http://www.cz.o2.com/fixed/cz/pece_a_podpora/stazeni_dokumentu.html. Dalo mi to dost práce ji najít. Jediné štěstí je, že tyto nové kyslíkové stránky nejsou ve španělštině. Hledání v nich vám ale občas jako španělská vesnice připadat bude. Napadlo vás také, proč nemají kyslíkoví španěláci doménu o2.cz? Inu proto, že ji vlastní od roku 2000 pan Ing. Tomas Schel a zřejmě se nedohodli na ceně.

Jo, a včera jsem nezešílel ani nebyl nemocen, jen jsem musel od rána stěhovat část rodiny z chaty do Prahy, nakupovat a zase se řítit zpátky ke druhé časti rodiny. Proto jsem se vůbec k počítači nedostal.

5.9.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.