CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Kyslíková firma spustila televizi po drátě.

Ano, jedná se o známou světovou firmu O2, které se také někdy říká Telefónica, případně "španěláci" či "kyslík". Telefónice O2, dříve Českému Telecomu, poklesl od roku 2000 počet provozovaných linek o téměř jeden milion na 2,84 milionu. Nabízejí vám nyní televizi po drátě v naději, že vás oberou o nějakou tu pravidelnou korunu každý měsíc za předpokladu, že jim zůstanete věrni a nezrušíte svoji pevnou linku, kterou vám kdysi zavedli telekomunisti. Samozřejmě jen tam, kde na to jejich dráty a ústředny budou stačit. To je nutné předem ověřit. Pokud snad pevnou linku nemáte, zavedou vám ji za jednu kačku. Musíte si ovšem objednat také libovolný hlasový tarif. Pak můžete mít například základní balíček O2 TV Zábava nebo O2 TV Kino. V případě, že současně využíváte i službu O2 Internet Expres, bude vám po prvním měsíci účtováno 377 Kč (448,63 Kč s DPH). Pokud k O2 TV využíváte pouze hlasový paušál, zaplatíte 460 Kč (547,40 Kč s DPH).
O2 TV Zábava obsahuje tyto kanály: Nova, ČT1, ČT2, Prima, Markíza, STV 1, CT24, CNN, BBC World, Jetix, Minimax, A +, Spektrum, National Geographic, Discovery, AXN, Zone Romantica, Zone Reality, ČT 4 Sport, Galaxie Sport, Eurosport, Eurosport 2, Óčko, MTV Europe. O2 TV Kino má v sobě jen kanály Nova, ČT1, ČT2, Prima, HBO, HBO2, Cinemax1, Cinemax2.
Služba Videotéka je videopůjčovna po drátě, která má nyní kolem 250 filmů (velmi béčkových!) v cenovém rozpětí od devíti do sedmdesáti korun za prohlížení během 24 hodin. Film je přehráván v reálném čase, není zde žádná časová prodleva. Film je možné pozastavit a přetáčet dopředu i dozadu, stejně jako u videa.
Služba O2 TV využívá set-top-box iCAN 3800TW - IP. televize musí být vybavena zásuvkou SCART nebo HDMI. Tento set-top-box podporuje také příjem signálu prostřednictvím DVB-T (pozemní digitální vysílání) přes vaši anténu. Takže můžete mít doma v budoucnu pěkný mix televizních programů přijímaných ze všech stran. Pokud jste si ovšem již nějaký ten set-top-box pořídili, bude vám tato přednost na nic, leda byste jej prodali sousedům.
Nabídka programových kanálů O2 sice není tak impozantní jako například satelitní služba UPC Direct Rodina za 689 korun, ale srovnatelná O2 TV Zábava je malinko levnější za 547,40 korun. Pokud se bude Telefónice dařit, mohlo by to v budoucnu působit na snížení cen UPC. O tom, jaká je kvalita vysílání se zatím nic neví. UPC Direct má ovšem jednu nepřehlédnutelnou přednost: můžete si jí pořídit kdekoliv po celém území za předpokladu, že vidíte na oblohu jižním směrem. Celá vaše kalkulace cen ale bude nepochybně složitější: musíte uvážit, zda potřebujete rychlý internet po pevné lince, nebo jej máte "mobilně" přes CDMA (bez hlasového tarifu) či jinak a telefonujete výhradně mobilem. Přiznám se, že nezávidím těm, kteří se právě teď rozhodují, jak ten gordický uzel televize + internet + telefon rozseknout a co si vlastně koupit či co u koho objednat. Začíná to být pěkný guláš!
Více o IPTV O2 najdete na následujících adresách:

12.9.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.