CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Rozpuštění a vypuštění mladí komunisté.

Ministerstvo vnitra (MV) rozpustilo občanské sdružení Komunistický svaz mládeže (KSM). Sporným výrokem se stala věta z jejich programu: "KSM stojí na straně úsilí o revoluční překonání kapitalismu a o nastolení ekonomických - odstranění soukromého vlastnictví výrobních prostředků a jeho nahrazení vlastnictvím společenským - a společenských - zavedení socialistické demokracie - podmínek pro budování socialismu jako prvního stupně k vytvoření společnosti komunistické, jejíž vybudování je konečným cílem." Podle mluvčí MV je tento výrok v rozporu s ústavou a Listinou základních práv a svobod a je neslučitelný se základními demokratickými principy. Občanské sdružení KSM obdrželo oznámení 16. října a nyní má 30 dnů na podání žaloby k městskému soudu.
"KSM opakuje, že jeho činnost je v souladu se zákony a Ústavou České republiky a rozpuštění ze strany MV ČR chápe čistě jako politický akt. V souladu se zákony této země se tedy rozhodl napadnout toto rozhodnutí soudně. Pravda zvítězí," uvedlo poněkud komicky rozpuštěné sdružení KSM ve svém prohlášení. Na stránkách KSM je ale pouze toto sdělení: Provoz serveru na doméně www.ksm.cz BYL POZASTAVEN. Jste-li provozovatelem tohoto serveru, kontaktujte prosím pro další informace zákaznickou podporu.
Zatím nikdo nezastavil provoz stránek přerovského klubu KSM, které jsou plné odkazů na rudý sliz s Che Guevarou a rudou komunistickou hvězdou na titulní stránce. Kontroverzní program KSM na této stránce uveden není, jen nefunkční odkazy na www.ksm.cz. Brněnská Jiskra je rovněž jednou z poboček KSM. Nevím, co chtěli naznačit nahou slečnou obrácenou zády, kterou mají na titulní straně. Možná, že chtěli naznačit, že jsou momentálně v p..... Celé je to vedeno poněkud nadlehčeným stylem, jako je například petice obsahující text "Občané ČR žádají, aby byla neprodleně zahájena „tajná“ jednání vlády ČR s vládou USA a Mexika o zřízení raketové základny a radaru na území USA nebo Mexika, které by bylo vyňato z jurisdikce USA a Mexika, a bylo přenecháno na 99 let až dobu neurčitou suverénnímu českému státu s jeho českým výkonem pravomoci, a to k ochraně území ČR pro případ, že by se „neposlušné státy“ rozhodly zaútočit opačným směrem."
Možná se vám může zdát, že rozpuštění KSM, které má podle jejich vlastních údajů pouhých pět set členů, je jen plácnutím do českého zatuchlého politického rybníka. Jenže každé podobné hnutí - komunismus i fašizmus - začínalo podobnou partou mladých "nadšenců" ovládaných jedinou touhou: získat moc a vládnout podle svých zvrhlých ideologií. Ať už to byli rádoby inteletuálové typu Lenina či Trockého, nebo bezohlední bankovní lupiči, jako byl Džugašvili, později nazývaný Stalinem, případně masoví manipulátoři podle vzoru Gottwalda nebo šílení masoví vrazi ala Hitler. Možná kdyby ruská prozatímní vláda projevila více politické síly v době, kdy tam komunistická banda začínala, mohl svět dnes vypadat jinak. Doufejme, že se naši prozatímní vládě bude dařit v našich malých českých poměrech o něco lépe a že ten spolek mladých nadějí strany nebude otravovat vzduch svým rudými smrady. Škoda jen, že vůdcové KSČM jsou o něco chytřejší a ve svých stanovách používají nezávadné formulace nevyzývající k ozbrojenému boji. Pozor ale na novou "lidskou" tvář dnešní KSČM. Soudruh Gottwald také nejprve sliboval živnostníkům a zemědělcům podporu vlády a vzápětí je všechny do posledního trafikanta znárodnil. To vše bez ozbrojeného boje a v rámci zcela bezzubé demokracie. Stejné, jakou máme i dnes.

20.10.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.