CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure) CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

Pohanková kaše a registrační pokladny.

Poslanec za ČSSD Michal Pohanka vystoupil včera z poslaneckého klubu a rovnou i ze své rodné strany. Mladý nadějný a hbitý kádr tak vrazil pantátovi Paroubkovi nečestně kudlu do zad a zůstavil jej jen s 99 hlasy ve sněmovně. Podle svých slov proto, že jej k tomu prý vyzval předseda poslaneckého klubu ČSSD Mgr. Michal Hašek poté, co se Pohankovo jméno objevilo v reportáži televize Nova o kauze lupičů z evropských fondů Doležel/Péťa. Poslaneckého mandátu se vzdát nehodlá a již naznačil, že by mohl podporovat některé návrhy ODS. Údajně se k podobnému kroku chystají i další poslanci ČSSD, kteří budou hledat dobré bydlo u příští vlády, jenž bude spíše pravicová. ODS ale tvrdí, že nebude stavět svůj další postup na přeběhlících. Co jim ale zbude, než akceptovat pár hlasů navíc? Chca nechca je budou muset přijmout jako dar z nebes. Konec konců i v evangeliu se říká, že jeden obrácený hříšník je lepší než deset spravedlivých. "Pro člověka je skutečně neuvěřitelné, že "obrácený hříšník" je v centru pozornosti, zatímco "ti spravedliví" jsou jakoby v pozadí. Jen si vzpomeňte třeba na Ježíšovo přirovnání o ztracené ovci, kdy pastýř opustí devadesát devět oveček, aby hledal tu jednu ztracenou. A ještě se bude radovat více z té jedné ztracené-nalezené, než z těch devadesáti devíti poslušných (Mt 18,12-14). Není to k vzteku?" říká P. Mgr. Petr Šikula na stránkách katolik.cz. Ano, ještě po letech budou novináři vzpomínat, do jaké kaše to dostal Pohanka pantátu Paroubka.

Obchodníci a živnostníci jsou prozatím zachráněni! Cituji ze serveru poslanecké sněmovny:

Zákon č. 215/2005 Sb., registračních pokladnách a o změně některých zákonů (zákon o registračních pokladnách) ., ve znění zákona č. 358/2005 Sb. a zákona č. 545/2005 Sb., se mění takto: V části první, v § 23 odst. 1 se slova "1. ledna 2007" nahrazují slovy "1. ledna 2008".
Návrh byl projednán v obecné rozpravě 24. 10. 2006 na 6. schůzi. Sněmovna souhlasila s projednáváním tak, aby mohla s návrhem zákona vyslovit souhlas již v prvém čtení. Návrh byl projednán v podrobné rozpravě 24. 10. 2006 na 6. schůzi. Návrh zákona byl přijat.

Pokud se nemýlím, musí to ještě odklepnout senát a podepsat prezident. To by ale mělo proběhnout jako po másle, protože v této věci kupodivu existuje shoda "napříč politickými stranami", proti dokonce nejsou ani komunisté. Nejspíše proto, že i mezi nimi je spousta obchodníků a živnostníků. Lze jen doufat, že se tento pokus o totální výprodej registračních pokladen ze skladů firem na západ od nás podaří definitivně zlikvidovat. Finanční úřady by se konečně měly zaměřit tam, kde dochází k daňovým únikům v řádech stamilionů a přestat buzerovat opakovanými kontrolami malé firmy, které díky svému množství svými daněmi plní státní pokladnu. Celé je to o tom, že zkontrolovat velkou firmu je příliš těžká prácička a státní úředníci i úřednice většinou trpí velice rozšířenou chorobou zvanou tulení, při které jdou postiženému obě ruce dozadu.

26.10.2006 [Trvalá adresa článku.]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

 

[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.